PO NALOGU ŠARANOVIĆA PLANIRAO DA UBIJE LUKU BOJOVIĆA: Ko je Dalibor Despotović, mladić koji je večeras likvidiran na Voždovcu!
Foto: Damir Dervišagić, MUP

kriminalna prošlost

PO NALOGU ŠARANOVIĆA PLANIRAO DA UBIJE LUKU BOJOVIĆA: Ko je Dalibor Despotović, mladić koji je večeras likvidiran na Voždovcu!

Crna Hronika -

Dalibor Despotović (37), koji je večeras ubijen u sačekuši u Zaplanjskoj ulici u Beogradu, radio je u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, i veruje se da ih je on, 2010. godine, poslao da likvidiraju Luku Bojovića.

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku 2010. godine, izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrednosti od 10 miliona dinara.

foto: Damir Dervišagić

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja. Tom prilikom pronađena su četiri “heklera”, tri automatske puške, tri pištolja, dve “pumparice”, 5,5 kilograma sporogorećeg štapina, zolja, municija, ali lažne policijske značke.

Slobodan Šaranović
Slobodan Šaranović

Poznato je i da su Dalibor Despotović i Miloš Kljajić su radili u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. Veruje se da ih je Šaranović poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu "zemunskog klana", ali je taj zločin sprečen.

Luka Bojović
Luka Bojović

U novembru 2010. zajedno sa njima dvojicom uhapšen je i rođeni brat Saše Cvetanovića - Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu „Slavija“ i, prema nezvaničnim informacijama, poslatim ubicama pružao logistiku. Jugoslav Cvetanović je ubijen ubijen u septembru 2017. godine, a njegov brat je za ubistvo "zahvalio" Luki Bojoviću.

Kljajić je u Podgorici bio osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva, ali je Apelacioni sud predmet vratio na ponovno suđenje.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track