Najnovije vesti

(FOTO) AKCIJA NA HORGOŠU: Carinici skenirali kamion, pa se iznenadili kada su uočili JEDAN DETALJ!
Foto: Uprava Carina Srbije

saradnja sa policijom

(FOTO) AKCIJA NA HORGOŠU: Carinici skenirali kamion, pa se iznenadili kada su uočili JEDAN DETALJ!

Crna Hronika

Carinici su, u saradnji sa policijom, u proteklih nekoliko dana sprečili još 11 ilegalnih migranata, svi iz Avganistana, da se prevezu u tovarima kamiona preko granice.

Na izlazu graničnog prelaza Šid, 5. februara 2018. godine, na carinsku kontrolu stigao je kamion beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio gotovu goveđu kožu iz Srbije za italijansko tržište. Tom prilikom je vozač rekao da sumnja da se u prikolici nalaze ilegalni migranti koji su krišom ušli dok je pravio pauzu.

foto: Uprava Carina Srbije

Kada je radi kontrole prikolica kamiona otvorena, carinici su unutra zatekli naizgled netaknute kartonske kutije sa robom. U jednoj od njih, koja se ni po čemu nije razlikovala od drugih, zatekli su dvojicu mladića iz Avganistana, što nije prvi takav pokušaj migranata da se sakriju.

Ono sa čime se carinici ne sreću baš često jesu žene ilegalni migranti. Takav slučaj zabeležen je 2. februara 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, kada je kamion subotičkih registarskih oznaka koji je prevozio nameštaj iz Srbije ka Rusiji odvojen za kontrolu mobilnim skenerom.

Tom prilikom je uočeno da snimak pokazuje konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi. Pored toga, pronađena je i presečena pa potom lepljena carinska sajla. Ušavši u prikolicu kamiona, carinici su među nameštajem, na polici obloženoj folijom od streča, zatekli troje ljudi: dve žene i jednog muškarca iz Avganistana.

foto: Uprava Carina Srbije

Istoga dana, takođe na izlazu graničnog prelaza Horgoš, za kontrolu skenerom odvojena je i hladnjača čeških registarskih oznaka. Vozač, državljanin Republike Češke, izjavio je da se prazan vraća iz Bugarske, te da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu. Međutim, snimak na skeneru pokazao je ljudske siluete u hladnjači, gde su carinici potom pronašli još šestoro ljudi koji su rekli da su iz Avganistana.

Podsećamo da je za protekle dve sedmice čak 44 ilegalnih migranata, mahom Avganistanaca, sprečeno da se na ovaj način domogne Zapadne Evrope.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...