(VIDEO) SUROVA OSVETA NOVOG ZEMUNSKOG KLANA: Evo kako je ubijeni Despotović planirao atentat na Luku Bojovića! Ovako je počeo NAJKRVAVIJI MAFIJAŠKI RAT čiji se kraj ne nazire!
Foto: Kurir

borba do istrebljenja

(VIDEO) SUROVA OSVETA NOVOG ZEMUNSKOG KLANA: Evo kako je ubijeni Despotović planirao atentat na Luku Bojovića! Ovako je počeo NAJKRVAVIJI MAFIJAŠKI RAT čiji se kraj ne nazire!

Crna Hronika -

Ubijeni Dalibor Despotović (35) još jedna je žrtva u ratu do istrebljenja koji još od 2009. godine vode dva klana - "Novi zemunski klan" sa Lukom Bojovićem na čelu, protiv grupe koju su vodila braća Šaranović, Branislav i Slobodan!

Kao direktan motiv likvidacije Despotovića, je njegovo učešće u planiranju ubistva Luke Bojovića, 2010. godine. On je tada bio u grupi više uhapšenih osoba, kada ih je policija lišila slobode i pritom pronašla arsenal oružja i eksploziva. Tada su, pored Dalibora Despotovića, uhapšeni i Miloš Kljajić kao i rođeni brat Saše Cvetanovića (ubica Nikole Bojovića) - Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu „Slavija“ i, prema nezvaničnim informacijama, poslatim ubicama pružao logistiku.

Mapa planiranja atentata na Luku Bojovića

foto: Printscreen

U stanu koji su koristili zaplenjeno je nekoliko automatskih pušaka i pištolja, velika količina eksploziva, zolje, okviri za pištolje i puške, nekoliko stotina metaka, maske, ali i pedesetak falš policijskih znački.

OVAKO JE VOĐEN RAT KLANOVA

Kada taj napad nije uspeo, policija sumnja, da je Slobodan Šaranović, kako bi osvetio brata, angažovao sestrića Miloša Delibašića (29) iz Beograda. Delibašić je postao poznat policiji posle pljačke „Izrael dajmond centra“, iz kog je ukrao nakit vredan dva i po miliona evra. On je, prema nezvaničnim informacijama, po nalogu Šaranovića organizovao likvidaciju Nikole Bojovića. Iz Crne Gore u Beograd je poslao dva čoveka - Ratka Koljenšića, kao tipera, i Sašu Cvetanovića - direktnog izvršioca.

Nedužna žrtva krvne osvete... Nikola Bojović

Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, je ubijen 29. aprila 2013. godine ispred pekare u beogradskoj Ulici Carice Milice.

Policija je tada sumnjala da je Slobodan Šaranović platio još najmanje dva ubistva, koja je pripremala plaćenička grupa Miloša Delibašića, ali ih je u toj nameri osujetilo hapšenje. Nove mete Šaranovića trebalo je da budu dvojica bliskih saradnika Luke Bojovića.

Svetio se za brata... Slobodan Šaranović ubijen prošle godine

Ovi ljudi od poverenja novog vođe „zemunskog klana“ drže u rukama sve poslove Bojovića i uglavnom borave u Beogradu. Motiv Šaranovićeve plaćeničke potere je osveta brata.

Saša Cvetanović, zvanu Pitbul, uhapšen je u štek-apartmanu u podgoričkom naselju Tološi. Prethodno, 24. jula, lisice su stavljene njegovom saučesniku Koljenšiću i Slobodanu Šaranoviću.

Međuti, surovi rat klanova počeo je pre devet godina! Naime, 28. jula 2009. nestao je Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. Tokom potrage za njegovim ubicama, Branislav Šaranović (Slobodanov rođeni brat) i Radonjić došli su do imena Luke Đurovića, Bojovićevog čoveka iz Crne Gore, koji je, prema operativnim saznanjima, umešan u nestanak mladića.

Radonjić je, kako je utvrđeno, izašao iz svog stana kako bi se video sa Đurovićem i Milanom Vujovićem, bliskim saradnicima Luke Bojovića. Podaci do kojih je istragom došla policija, ali i porodica Radonjić, govore da mu se po ulasku u Đurovićev automobil gubi svaki trag. Sumnja se da je on otet, a potom i ubijen. Telo nikada nije pronađeno, a, kako se sumnja, motiv otmice i ubistva Slobodana Radonjića krije se u neraščišćenim računima oko trgovine kokainom.

Branislav Brano Šaranović

Dok su kumovi Radonjić i Šaranović pokušavali da dođu do Đurovića, ubijeni su obojica. Branislav Šaranović je usmrćen u sačekuši 2009. na Dedinju, a njegov kum Danilo septembra 2011. godine u Zemunu. Policija sumnja da se iza ubistva Danila Radonjića i njegovog suvozača Dženana Ramovića iz Bara kriju, takođe, Đurović i Vujović.

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku 2010. godine, izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrednosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja. Tom prilikom pronađena su četiri “heklera”, tri automatske puške, tri pištolja, dve “pumparice”, 5,5 kilograma sporogorećeg štapina, zolja, municija, ali lažne policijske značke.

foto: Printscreen

Planiranje atentata na Luku Bojovića, 2010. godine

Luka Bojovič uhapšen je 2012. godine u Valensiji u zajedničkoj akciji srpske i španske policije. Kod njega i bliskih saradnika pronađena je velika količina naoružanja i eksploziva.

Luka Đurović (34), jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića i vođa barskog klana, poginuo je 31. septembra 2013. godine u misterioznoj saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom „poršeu“ aranđelovačkih tablica pod nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.

Međutim, samo sat vremena pre nego što je Đurović nastradao iz pritvora je pušten Miloš Delibašić, rođak Slobodana Šaranovića! Delibašiću se sudi u grupi optuženoj za likvidacije Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu.

Slobodan Šaranović (79) ubijen je početkom marta 2017. godine ispred svoje kuće u Budvi, dok je bio u društvu neimenovane osobe. Sledeće žrtva bio je Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića Pitbula, ubice Nikole Bojovića. Dalibor Despotović poslednja je žrtva krvavog rata klanova.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track