UBISTVO STAMBOLIĆA I ATENTAT NA VUKA DRAŠKOVIĆA: Legiji i Berčeku ponovo sude zbog krvne grupe?
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

Postupak

UBISTVO STAMBOLIĆA I ATENTAT NA VUKA DRAŠKOVIĆA: Legiji i Berčeku ponovo sude zbog krvne grupe?

Crna Hronika -

Specijalni sud će zbog toga ponovo odlučivati o mom zahtevu, u kome sam, između ostalog, navela i da Branko Berček ima drugačiju krvnu grupu od one koja je navedena u dokazima za atentat na Vuka Draškovića, rekla je Zora Dobričanin Nikodinović

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu branilaca Milorada Ulemeka Legije i Branka Berčeka i vratio Specijalnom sudu da ponovo odluči o zahtevu za ponavljanje postupka za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

- Specijalni sud će zbog toga ponovo odlučivati o mom zahtevu, u kome sam, između ostalog, navela i da Branko Berček ima drugačiju krvnu grupu od one koja je navedena u dokazima za atentat na Vuka Draškovića - kazala je Zora Dobričanin Nikodinović. Ponavljanje postupka u celosti branioci su tražili i zbog sumnje da je presuda u trećem stepenu pred tadašnjim Vrhovnim sudom doneta nezakonito.

foto: Filip Plavčić, EPA

Ulemek i Berček su još pre deset godina osuđeni na kazne od 40 godina zatvora zbog ovih dela, a Zora Dobričanin Nikodinović u svom zahtevu za ponavljanje postupka poziva se i na izjavu sudije Vrhovnog suda Milene Inić Drecun, koja je bila predsednik veća koje je odlučivalo u trećem stepenu.

Advokatica je kao dokaz priložila izjavu sudije koju je ona dala medijima još 2007. godine, a u kojima izjavljuje da je tokom većanja u ovom predmetu „dala ostavku na funkciju sudije Vrhovnog suda Srbije jer se sudi samo pretpostavkama, a ne utvrđivanjem materijalne istine“. To, prema oceni branilaca, znači da je odluka doneta nezakonito.

Zbog ovih dokaza Zora Dobričanin Nikodinović tražila je, osim ponavljanja postupka, i da se njenom klijentu odmah prekine izvršenje zatvorske kazne.

Kurir / I. M.

Foto: Profimedia, Filip Plavčić, Privatna arhiva, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track