Najnovije vesti

ŠVERC KOMERC: Carina zaplenila rezani duvan i lažnu brendiranu garderobu u kombijima kurirskih službi
Foto: Uprava carina

kriminal

ŠVERC KOMERC: Carina zaplenila rezani duvan i lažnu brendiranu garderobu u kombijima kurirskih službi

Crna Hronika

Carinski službenici su 12. i 13. februara u saradnji sa policijom, u dubinskim kontrolama, zadržali 35 kg rezanog duvana i preko 300 odevnih predmeta zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine, kao i više od 600 pari neprijavljene obuće.

foto: Uprava carina

Najsvežiji prekršaj desio se danas na auto-putu Beograd-Niš, kod naplatne rampe Nais, kada su carinici zaustavili kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka. Vozač iz Aleksinca (58) rekao je da prevozi robu iz Beograda u Niš.

Vozilo je dopraćeno do magacina kurirske službe u Nišu kako bi tovar bio detaljno pregledan. Nakon istovara celokupne pošiljke pronađeno je 35 kg rezanog duvana, preko 600 pari razne ženske obuće, kao i nekoliko komplet trenerki „Nike“ i „Adidas“ za koje se sumnja da su kopije poznatih brendova.

foto: Uprava carina

Još dva slučaja desila su se 12. februara 2018. godine na magistralnom putu Raška-Kraljevo kod mesta Bogutovac. Oba puta pregledana su vozila kurirskih službi šabačkih registarskih oznaka kojim su upravljali Novopazarci. Prvi kombi zaustavljen je oko 19 časova, ali je zbog nemogućnosti pregleda dopraćen do carinske ispostave Kraljevo gde je izvršena detaljna kontrola.  

foto: Uprava carina

Tom prilikom u tovarnom delu pronađene su trenerke „Nike“ sa oznakama fudbalskih klubova „FCB“, „Manchester City“, „Roma“ i drugih, helanke „Nike“, trenerke i helanke „Adidas“ kao i 90 dukseva „Nike“ sa amblemom Džordana.

Sat vremena kasnije na istom mestu zaustavljen je još jedan kombi kurirske službe. Prilikom detaljnog pregleda na Terminalu CI Kraljevo u tovarnom delu kombija otkriveno je preko 50 trenerki sa oznakom „Nike“.

foto: Uprava carina

Zaplenjenu robu nije pratila neophodna dokumentacija koja bi svedočila o poreklu i plaćenim dažbinama, navodi se u saopštenju Uprave carina.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...