Najnovije vesti

(FOTO) SPREČENO 13 MIGRANATA DA PREĐU GRANICU: Ulaze u prikolice kamiona, vozači ih sami prijavljuju policiji
Foto: Uprava carina

migrantska kriza

(FOTO) SPREČENO 13 MIGRANATA DA PREĐU GRANICU: Ulaze u prikolice kamiona, vozači ih sami prijavljuju policiji

Crna Hronika

Srpski carinici su u saradnji sa policijom u poslednjih nekoliko dana sprečili još 13 migranata da neopaženo pređu preko državne granice.

Na izlaznoj strani graničnog prelaza Šid, danas su zaustavlena dva pokušaja ilegalnog izlaska iz zemlje.

Nešto posle ponoći na carinsku kontrolu stigao je kamion gornjomilanovačkih registarskih oznaka kojim su transportovane tri tone sunđera iz Srbije ka Hrvatskoj.

foto: Uprava carina

Vozač je rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze

ilegalni migranti jer je, čekajući u koloni na izlazu iz Srbije, primetio neke ljude oko svog kamiona i pokušao više puta da ih otera.

foto: Uprava carina

Ispostavilo se da je bio u pravu, pošto su carinici u tovaru sunđera otkrili trojicu mladića iz Avganistana, od kojih najmlađi ima samo 16 godina.

Istog dana, u ranim jutarnjim časovima, na istom graničnom prelazu u kamionu čačanskih registarskih oznaka koji je transportovao frižidere za italijansko tržište pronađeni su muškarac i žena iz Irana.

foto: Uprava carina

Prethodnog dana, opet na izlazu graničnog prelaza Šid, u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstil od Bugarske ka Hrvatskoj otkrivena su još četvorica "slepih putnika".

foto: Uprava carina

Naime, vozač je carinicima rekao da je primetio presečenu sajlu na kamionu i da je čuo glasove koji su dopirali iz prikolice. Reč je o mladićima iz Indije, Bangladeša i Iraka, starosti između 35 i 16 godina.

foto: Uprava carina

Takođe, na izlazu graničnog prelaza Batrovci su 11. februara pomoću skenera u prikolici kamiona pronađena još četvorica migranata iz Avganistana.

Ovaj pokušaj ilegalnog prelaska preko granice otkriven je u šleperu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio rezervne delove, lim i transportnu ambalažu iz Makedonije za slovenačko tržište, saopšteno je iz Uprave carina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Uprava carina Srbije

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...