(KURIR TV) 10 GODINA OD TRAGEDIJE KOJA JE NOVI SAD ZAVILA U CRNO: Venci, cveće i suze za osmoro nastradalih
Foto: Slađana Stojanović

tUŽNO SEĆANJE na stradale u požaru u kafiću Laundž

(KURIR TV) 10 GODINA OD TRAGEDIJE KOJA JE NOVI SAD ZAVILA U CRNO: Venci, cveće i suze za osmoro nastradalih

Crna Hronika -
1 / 7 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Vreme prolazi, rane ostaju... Deset godina bola i tuge... Sa istim bolom i tugom, porodice i prijatelji nastradalih u požaru u kafiću „Laundž“, položili su danas cveće ispred spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici, gde je 17. februara 2008. godine u požaru tragično nastradalo osmoro mladih ljudi.

foto: Slađana Stojanović

- Ne znam šta bih rekao. Kako nam je to znamo samo mi. Vreme prolazi, ali nama roditeljima nije ništa lakše. Da li nam znači što se okupimo svi ujedinjeno na ovaj dan, znači nam, sa porukom da se to više nikada nikome ne desi. I ne sme da se zaboravi. I da ovo uvek bude opomena da se to nikad više nikome ne desi - rekao je jedan od roditelja.

Posle samo 4 godine nova tragedija

Svega četiri godine od tragedije u „Laundžu“, Novi Sad je ponovo bio zavijen u crno. U požaru u diskoteci „Kontrast“ 1. aprila 2012. godine poginulo je šestoro mladih - Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

foto: Slađana Stojanović

Podsetimo, 17. februara 2008. nastradali su sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.

foto: Slađana Stojanović

Za izazivanje požara u "Laundžu" prvooptužen je Miloš Malešev iz Novog Sada, koji je osuđen na 12 godina zatvora. Na osnovu Zakona o amnestiji 2012. godine Maleševu je smanjena kazna na devet godina zatvora.

Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na po sedam godina, dok je zbog pomaganja u izazivanju požara na zatvorsku kaznu od dve godine osuđen i Bojan Kulačanin.

foto: Slađana Stojanović

(Kurir.rs/S. S./Foto: S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track