ZORAN ISKLJUČIO, PA UKLJUČIO TELEFON U 17.04: Šta se dešavalo u ključnih 26 minuta? Evo kako je tekao razgovor sa POLICIJSKOM OPERATERKOM!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

prijavio nestanak u 17.30

ZORAN ISKLJUČIO, PA UKLJUČIO TELEFON U 17.04: Šta se dešavalo u ključnih 26 minuta? Evo kako je tekao razgovor sa POLICIJSKOM OPERATERKOM!

Crna Hronika -

U drugom razgovoru, zabeleženo je da mu iz policije kažu: "Idite kući, ona je sigurno tamo..."

Kako bi prijavio nestanak supruge Jelene, Zoran Marjanović je prvi poziv policiji uputio u 17.30 časova, 2. aprila 2016. godine. Naime, iz policijskih i tužilačkih spisa vidi se da je, posle prvog poziva, Zoran u narednih pola sata još tri puta pozivao policiju, a razgovori su trajali po četiri minuta

Međutim, jedan od ključnih detalja u optužnici protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za brutalno ubistvo supruge Jelene, koji ukazuju na to da je reč o planiranom zločinu je to što je Zoran Marjanović ugasio mobilni telefon čim je 2. aprila 2016. stigao na nasip. Telefon mu je navodno bio ugašen od tada, sve do 17.04, kada je ponovo uključen, što je period u kom je Jelena Marjanović, prema optužnici, ubijena. To može da ukaže da je svesno planirao da nešto uradi, jer se, u drugom slučaju, vreme isključivanja i uključivanja telefona ne bi poklapalo sa vremenom kada se, prema optužnici, zločin odigrao.

Tek posle 26 minuta je uputio prvi poziv policiji.

Međutim, kako pišu Večernje novosti, u prvom razgovoru, policajka ga pita gde je Crvenka, pa joj Marjanović objašnjava, gde je, šta se dogodilo, da je Jelena trčala i da je nema, kao i da joj zvoni telefon. U drugom razgovoru, zabeleženo je da mu iz policije kažu: "Idite kući, ona je sigurno tamo."

Ovo tvrde advokati Zorana Marjanovića, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić, koji su imali uvid u spise. Prema njihovim rečima, ovi dokazi pobijaju medijske napise da je Zoran kasnio sa prijavom policiji.

foto: Privatna Arhiva

- Tužilaštvo hoće da kaže da je Zoran za osam minuta uspeo da se odvoji od deteta i ubije Jelenu, s obzirom na to da je njegov poziv supruzi zabeležen u 17.04 - kaže Aleksandar Zarić. - On je u prvom pozivu policiji rekao da se Jelena ne javlja i pitao da li mogu da je lociraju preko baznih stanica.

U spisima iz istrage navodi se i da je kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović, otišla u policiju da prijavi Jelenin nestanak. Za to vreme, Zoran je bio na nasipu i tragao je za ženom. Međutim, policija je rekla da mora lično Zoran da prijavi nestanak i on je tada i otišao oko 20 časova.

foto: Dragana Udovičić

Za to vreme, članovi porodice Marjanović pozivaju bolnice i dežurne službe, tragajući za Jelenom i pokušavajući da dobiju bilo kakvu informaciju o njoj.

- Policija u telefonskim pozivima sve vreme tera Zorana da ide kući jer ga supruga sigurno tamo čeka - izjavio je advokat Stefan Jokić.

Advokati odbrane i dalje pokušavaju da dođu do snimka nadzorne kamere kuće porodice Jahović u Crvenki, koja pokriva deo nasipa. Na njoj se, prema rečima Zoranovih branilaca, vidi kako Zoran trči od Crvenke ka Borči. Advokati sumnjaju da je snimak sklonjen, jer ne ide naruku policiji i tužilaštvu.

(Kurir.rs / Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! ISPLIVAO SNIMAK RAZGOVORA DETEKTIVKE I ZORANA MARJANOVIĆA: Ostojićeva bila ozvučena, poslušajte kako mu daje instrukcije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track