SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI: Tužilac traži 30 godina robije Milošu Delibašiću za ubistvo Nikole Bojovića!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

ZAVRŠNICA

SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI: Tužilac traži 30 godina robije Milošu Delibašiću za ubistvo Nikole Bojovića!

Crna Hronika -

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Milenko Mandić zatražio je juče da Miloš Delibašić bude osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, u aprilu 2013, kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Istu kaznu tužilac je predložio i za Sašu Cvetanovića, Slavišu Novakovića i Ratka Koljenšića, kom se sudi u odsustvu. Za Miloša Vojinovića, koji je ranije sklopio sa tužilaštvom sporazum o svedočenju i u potpunosti priznao krivicu i opisao ulogu svakog optuženog, tužilac je predložio kaznu od 10 godina zatvora.

Miloš Delibašić
Miloš Delibašićfoto: Dragana Udovičić

Podsetimo, Slobodan Šaranović, koji je bio označen kao organizator kriminalne grupe, u međuvremenu je ubijen u Budvi i protiv njega je postupak obustavljen.

- Krivica svih optuženih u postupku nedvosmisleno je dokazana. Predlažem sudu da ih oglasi krivim za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i za teško ubistvo - rekao je tužilac u završnoj reči.

Nikola Bojović
Nikola Bojovićfoto: Privatna Arhiva

Miloš Delibašić je juče uoči izlaganja završnih reči zatražio od Specijalnog suda da mu se vrate stvari koje je policija zaplenila u njegovom stanu u Budvi nakon što je uhapšen u julu 2013.

- Ponovo tražim da mi se vrate odeća i lične stvari koje su mi oduzete - kratko je rekao Delibašić, što je nekoliko puta ranije tokom postupka takođe zahtevao, tvrdeći da „nema šta da obuče“.

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track