CELU NOĆ DOZIVALE MRTVOG BRATA: Sestre svisnule od bola za Urošem (9) koji se obesio u šupi!
Foto: Vladimir Šporčić

tragedija koja se ne pamti

CELU NOĆ DOZIVALE MRTVOG BRATA: Sestre svisnule od bola za Urošem (9) koji se obesio u šupi!

Crna Hronika -

Od dolaska iz Bosne devojčice neprestano pitaju za Uroša. Plakale su celu noć, sve vreme dozivajući njegovo ime. Bilo je strašno slušati plač, kažu meštani Skele

Uroš mi se nikada nije žalio. Ne znam šta mu je bilo i zašto je uradio ovo. Ne mogu više ni reč, imajte razumevanja, bol je prejaka, rekla je juče za Kurir Bajra Migić, majka devetogodišnjeg Uroša Dragojlovića, koji se u subotu uveče obesio u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Skela kod Obrenovca.

Bajra je, čim je saznala da je ostala bez sina, sa ćerkama došla iz Bosne, gde se preudala pre dve godine, nakon što joj je muž poginuo u udesu.

Završena obdukcija

- Devojčice su očajne! Od dolaska u kuću neprestano pitaju za brata. Plakale su celu noć, sve vreme dozivajući Uroševo ime. Strašno nam je bilo da slušamo njihov plač - kažu komšije nesrećne porodice.

Oni dodaju da su od tri sestre koje je imao Uroš, dve živele s majkom u Bosni, a treća, najstarija, s njim, kod babe i dede u Skeli.

- I ta sestra je tokom raspusta otišla kod majke, pa je Uroš poslednjih desetak dana bio sam. Zbog toga je bio veoma tužan, a dečačić je inače patio za ocem, čiju pogibiju nikako nije mogao da preboli. Valjda mu se sav taj bol skupio, više nije mogao da izdrži, prosta mu duša... Molio je majku da i njega vodi, ali nije imao pasoš. Možda je jadno dete mislilo da ga niko ne voli i da nigde ne pripada - rekao nam je juče jedan od rođaka.

foto: Vladimir Šporčić

Po telo dečaka juče su na Institut za sudsku medicinu otišli majka Bajra i deda Milić.

- Još uvek ne mogu da verujem. Bol razdire grudi. Ne znam kako ćemo sve ovo izdržati - rekao je juče za Kurir Milić, koji je u trenutku dok smo razgovarali još čekao da se završi procedura sa obdukcijom i preuzimanjem papira.

Maleni Uroš je išao u drugi razred osnovne škole u Obrenovcu. Kad su čuli strašnu vest, svi njegovi drugovi su zaplakali.

- Jučerašnji dan u školi svima je bio mučan. Uroš je bio omiljen u razredu, imao je mnogo drugova i drugarica i sva ta deca baš pate zbog njegovog odlaska. Pokušali smo da ih umirimo, da im nekako olakšamo bol - rekao nam je roditelj jednog od đaka iz Uroševog razreda.

foto: Vladimir Šporčić

Danas sahrana

Podsetimo, Uroš Dragojlović obesio se u subotu po podne u šupi koja je u dvorištu porodične kuće. Mrtvog dečaka pronašao je rođak oko ponoći, nakon što su baba i deda krenuli u potragu za njim. Uroševo telo je juče po podne preuzela porodica, a nesrećni mališan biće danas sahranjen na groblju u Skeli.

Škola u šoku

UROŠ JE BIO DOBRO DETE

U osnovnoj školi niko nije želeo da priča o tragičnom događaju.

- Niko ne može da veruje šta se dogodilo i odakle detetu njegovih godina ideja da sebi oduzme život. Svi smo u izuzetnom šoku. Uroš je bio divno dete i nikakvih problema nije imao u školi. Bio je dobar drug i voleo je da se igra s ostalom decom - rekli su nam u školi, u kojoj je juče na svom mestu trebalo da bude i maleni Uroš.

Centar za socijalni rad

DEDA BIO STARATELJ

Dečakov deda Milić Dragojlović za Kurir je objasnio da je on dečakov staratelj, međutim, kako nezvanično saznajemo u Centru za socijalni rad, postupak starateljstva još nije završen.

- Baba i deda su brinuli o njemu, ali postupak zvanično još nije završen, jer se dečakova majka nakon smrti oca preudala - rekli su nam u Centru za socijalni rad.

Jelena Rafailović - Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track