(FOTO) ZAPLENA NA GRADINI: Sakrili 50.000 evra u džepu, a onda su carinicima rekli nešto neverovatno!
Foto: Uprava carina Srbije

krenuli u tursku po robu

(FOTO) ZAPLENA NA GRADINI: Sakrili 50.000 evra u džepu, a onda su carinicima rekli nešto neverovatno!

Crna Hronika -

GRADINA - Carinski službenici su 18. februara 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili oko 50.000 neprijavljenih evra, koje je putnik u automobilu držao u spoljašnjem džepu jakne.

foto: Uprava carina Srbije

Prekršaj je otkriven kada je na carinsku kontrolu stigao "audi" bosanskih registarskih oznaka koji je iz Tutina ka Turskoj vozila 37-godišnja srpska državljanka u društvu trojice muškaraca.

Kako su naveli, krenuli su u Tursku da kupe tekstilnu robu. Na pitanje carinika koliko novca imaju da prijave, odgovor je bio da svako ponaosob ima po 10.000 evra i "nešto preko".

Kada su upitani "koliko je to preko, odgovorili su da se radi o 50.000 evra, koje je jedan od putnika izvadio iz spoljašnjeg džepa svoje jakne. Prebrojavanjem novca utvrđeno je da je u pitanju iznos od tačno 49.950 evra.

Novac je privremeno zadržan jer putnici nisu prijavili iznos koji su nosili sa sobom, a koji je bio veći od dozvoljenog.

foto: Uprava carina Srbije

Takođe, nije bilo nikakve potvrde o poreklu novca koja bi bila priložena na uvid carinicima.

Carinski službenici su zato zadržali 49.950 evra a putnicima dozvolili da nastave put svaki sa po 10.000 evra, što je maksimalno dozvoljeni iznos koji se može preneti preko granice bez prijavljivanja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava Carina Srije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track