NASTAVLJENO SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA Šarić: Sve mi je ovo napravila bivša vlast
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

SPECIJALNI SUD

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA Šarić: Sve mi je ovo napravila bivša vlast

Crna Hronika -

Ni posle četiri godine provedene u pritvoru nisam shvatio šta mi tužilac stavlja na teret. Ostajem pri svemu što sam rekao ranije tokom iznošenja odbrane, samo bih sada, zbog novog člana sudskog veća, rekao nešto kratko.

Ovim rečima započeo je juče iznošenje odbrane Darko Šarić, kome se zbog promene člana sudskog veća od početka sudi za šverc 5,7 tona kokaina, i to nakon nekoliko uzastopnih odlaganja procesa.

- Tužilac me optužuje da sam organizovao i finansirao kriminalnu grupu, bez ijednog dokaza kada, gde i na koji način sam to uradio. U svojim tvrdnjama poziva se na izjave svedoka-saradnika, na kojima je bazirana optužnica. Podsećam da svedoci-saradnici Draško Vuković i Radan Adamović ništa protiv mene nisu rekli, dok je Nebojša Joksović najpre kazao da ne zna čime se ja bavim, da bi potom promenio iskaz kada mu je tužilac dao moju imovinu, štampariju i zemlju na Zlatiboru - kazao je Šarić.

Potom se osvrnuo na ispitivanje zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića.

- Nikada mi nije postavio nijedno pitanje u vezi sa drogom za koju me tereti, kao ni za akciju „Balkanski ratnik“ ili suđenje u Argentini - kazao je Šarić.

Potom se obratio novom članu veća, sudiji Svetlani Aleksić.

- Gospođo, je l‘ ste videli da me ništa nije pitao u vezi s drogom? Sve ovo je propaganda koju je protiv mene napravila prethodna vlast - završio je Šarić svoje izlaganje.

Kurir / I. M.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track