SUĐENJE ZA UBISTVO KARATISTE: Veljku Belivuku produžen pritvor
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

SUD

SUĐENJE ZA UBISTVO KARATISTE: Veljku Belivuku produžen pritvor

Crna Hronika -

Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženima za pomaganje nepoznatom izvršiocu u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića u Ulici Kraljice Marije januara 2017. godine, juče je produžen pritvor za još 30 dana.

Na jučerašnjem suđenju saslušan je Dejan Matić, koji je prodao „mazdu“ koju je Miloševićev ubica koristio tokom zločina. On je, odgovarajući na pitanja advokata odbrane i sudije, objasnio kome je i kako prodao kola.

- Automobil mi je dovezao Željko Nikolić, koji živi i radi u Austriji, a momak koji se predstavio kao Vlada sa Voždovca kupio je „mazdu“ od mene. On je imao kačket, naočare i kožnu jaknu. Nisam ga lepo video jer je bila noć, ali sećam se da je bio lepo građen, ni mršav ni debeo - objasnio je Matić na suđenju.

On je istakao da je automobil u Srbiju dovezen sa austrijskim tablicama, koje je Nikolić kasnije skinuo i odneo sa sobom, najverovatnije da bi ih odjavio u Austriji, ali je rekao i da ne zna šta se kasnije desilo. Inače, u optužnici se navodi da su Marko Miljković i Mirko Kojić, koji je u bekstvu, sa trećom osobom kupili „mazdu“ u selu Žabari kod Šapca.

Pored Matića, juče su saslušani i šef voznog parka i radnica firme sa čije je „škode oktavije“ skinuta jedna registarska tablica, koja je stavljena na „mazdu“. Suđenje se nastavlja 6. marta.

Kurir / J. I.

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track