NEBOJŠA ČOVIĆ: Nisam udario Dejana Anđusa!
Foto: Dado Đilas

Nastavak suđenja za napad ispred TV Kopernikus

NEBOJŠA ČOVIĆ: Nisam udario Dejana Anđusa!

Crna Hronika -

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda ponovio je juče u Trećem osnovnom sudu da nije ni pipnuo novinara u junu 2014.

Nebojša Čović, direktor KK Crvena zvezda, ponovio je juče u Trećem osnovnom sudu u Beogradu odbranu na suđenju za napad na voditelja Dejana Anđusa ispred TV Kopernikus u junu 2014. On je negirao da je prebio novinara, dok je Anđus ostao pri svojoj poslednjoj izjavi da ne želi da goni Čovića i da mu sve oprašta.

Jučerašnji iskaz predsednik KK Crvena zvezda dao je posle nekoliko uzastopnih izostanaka iz suda, dok je na poslednjem pretresu odbio da govori jer je suđenju prisustvovao novinar Kurira.

- Optužnicu sam razumeo, ali mi izgleda nesrećno - rekao je tada Čović.

foto: Zorana Jevtić

Tužilac goni Čovića

Napadnuti novinar, koji na prošli pretres nije došao, zbog čega je novčano kažnjen, juče se ipak pojavio u sudnici Trećeg suda, gde je saslušan.

- Ostajem pri svemu što sam ranije rekao, ne želim da gonim Čovića, sve mu opraštam - kazao je Anđus.

S obzirom na to da optužbu protiv Čovića, kome je na teret stavljeno krivično delo zlostavljanja i mučenja, zastupa nadležno tužilaštvo, Anđusova odluka da odustane od krivičnog gonjenja ne obustavlja po automatizmu i sam postupak jer ga tužilaštvo goni po službenoj dužnosti.

Na narednom suđenju, koje je zakazano za mart, planirano je saslušanje svedoka.

Napad posle emisije

Podsetimo, krivičnu prijavu protiv Čovića policija je podnela tužilaštvu zbog sumnje da je napao Anđusa 4. juna 2014. godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je pominjao predsednika KK Crvena zvezda.

Kurir / I. M.

Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track