ODLOŽENO SUĐENJE OPTUŽENOM ZA PREVARU: Lažni Vučićev savetnik u bolnici zbog pritiska
Foto: M.M.

BOLESTAN

ODLOŽENO SUĐENJE OPTUŽENOM ZA PREVARU: Lažni Vučićev savetnik u bolnici zbog pritiska

Crna Hronika -

Suđenje Zvonku Cvetkoviću (63) iz Kragujevca, lažnom savetniku tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, koji je optužen da je oštetio ljubavnicu V. M. iz Jagodine i nišku privrednicu N. R. za 33.000 evra, juče je odloženo zbog njegove bolesti.

Na glavni pretres nije došla ni V. M. jer sud nije mogao da je pronađe ni na jednoj od njenih poznatih adresa, dok je N. R. u sudnicu došla sa suprugom i sinom, ali nije imala priliku da iznese iskaz zbog odsustva optuženog.

Cvetkovićev branilac, advokat Saša Knežević, obrazložio je odsustvo svog klijenta iznenadnom bolešću.

- Njemu je juče iznenada skočio pritisak, zbog čega je zbrinut na koronarnoj jedinici Kliničkog centra u Kragujevcu - rekao je Knežević, a sudija Miško Radivojević mu je naložio da medicinsku dokumentaciju kojim bi opravdao Cvetkovićev nedolazak na sud dostavi za pet dana.

Sudija je upitao Kneževića zbog čega nije dostavio dokaz da je Cvetković oslobođen optužbe za prevaru pred sudom u Bujanovcu, na šta se obavezao na prethodnom suđenju.

- Optuženi mi nije dostavio taj dokument, pa da ni ja ga nisam prosledio sudu - rekao je Knežević.

Cvetković se tereti da je, predstavljajući se kao lažni savetnik u Vladi Srbije, uzeo novac od svoje ljubavnice, navodno da bi renovirao kuću, a od njene prijateljice kako bi sprečio njeno hapšenje. Na prethodnom glavnom pretresu negirao je sve optužbe, tvrdeći da je žrtva policijske zavere. Suđenje će biti nastavljeno 26. marta.

Kurir / D. K.

Foto: M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track