Najnovije vesti

HOROR! LOKOMOTIVA RAZNELA AUTOMOBIL: Dvojica poginula na licu mesta, voz ih gurao 300 metara!
Foto: T.S.

Tragedija

HOROR! LOKOMOTIVA RAZNELA AUTOMOBIL: Dvojica poginula na licu mesta, voz ih gurao 300 metara!

Crna Hronika

Saša Stojanović i njegov kolega Marjan Dimitrijević, obojica iz Ćukovca kod Vranja, stradali kad su „opelom“ pokušali da pređu prugu iako je rampa bila spuštena


Saša Stojanović (42) i Marjan Dimitrijević (42), obojica iz sela Ćukovac kod Vranja, poginuli su kada je na njih naleteo teretni voz dok su kolima prelazili prugu.


U strahovitom sudaru putnici iz „opela“ preminuli su na licu mesta, dok je lokomotiva gurala auto nekoliko stotina metara, pa iskočila iz šina.

 

Marjan Dimitrijević
Marjan Dimitrijević foto: T.S.


Tragedija se dogodila kod Vranjske Banje na pružnom prelazu sa rampom, u noći između ponedeljka i utorka, kada su se Saša i Marjan, koji su radnici vranjskog „Vodovoda“, vraćali kući iz grada. Kako saznajemo, oni su stradali na mestu na kom su do pre nekoliko dana izvodili radove za „Vodovod“.


Jeziv prizor


- Rampa na pružnom prelazu je bila spuštena, a vozač „opela“ je pokušao da prođe između polubranika na putnom prelazu. Međunarodni teretni voz koji saobraća na relaciji Solun-Niš, koji se kretao brzinom od 80 kilometara na sat, naišao je u tom trenutku i udario automobil koji se nalazio na šinama - priča naš sagovornik blizak istrazi.


Očevici kažu da je prozor bio stravičan.

- Vozu treba najmanje 500-600 metara da se zaustavi. Lokomotiva je gurala ispred sebe „opel vektru“ oko 300 metara, a potom je ispala iz šina. Automobil je od siline udarca potpuno smrskan, na snegu i sedištima vidljivi su tragovi krvi. Jedan od nastradalih je ostao u automobilu, dok je drugi ispao iz vozila - pričaju očevici.

 

Saša Stojanović
Saša Stojanović foto: T.S.

Porodicama nastradalih vest o tragediji saopštila je policija u prisustvu Hitne pomoći. Majku nastradalog Saše Stojanovića strašna vest zatekla je na kućnom pragu. Zakukala je naglas, srušila se, a jauk nesrećne žene parao je nebo.

- Već u 6.20 saznao sam za nesreću, ali nisam znao ko je poginuo. Potom sam video Hitnu pomoć, ali nisam znao o čemu je reč. Onda sam čuo da je poginuo Saša. Ušao sam u prodavnicu koju drži Sašina sestra da kupim hleb. Nisam znao šta da radim, nisam smeo da priđem da izjavim saučešće. Inače, njihova firma je nedavno izvodila radove baš u blizini mesta nesreće - priča komšija.

 

foto: T.S.


Družili su se


Meštani kažu da je Saša ostavio iza sebe dvoje dece.

- Saša je bio vozač u vranjskom „Vodovodu“. Ćerka je prvi razred srednje škole, a sin ide u osmi razred. Bio je dobar čovek, voleo je da se druži i da pomogne - pričaju naši sagovornici.


I Marjan Dimitrijević ostavio je dvoje dece.

- Šokirala sam se kada sam čula da je stradao sin moje prijateljice. On i Saša bili su kolege, družili su se. Ovo je strašno, četvoro dece ostalo je bez očeva - priča meštanka.


Kamere snimile

SIGNALIZACIJA ISPRAVNA


Milica Petković, vršilac funkcije javnog tužioca u Vranju, kaže da je signalizacija bila ispravna.

- Utvrđeno je da su saobraćajna signalizacija na pružnom prelazu i rampa bile ispravne, da je svetlosna signalizacija upozoravala dolazak voza, da su bili spušteni polubranici, a sve je utvrđeno na osnovu pregleda snimka na obližnjoj fabrici. Vozač kola nastavio je kretanje bez zaustavljanja iako je bila spuštena rampa. Mašinovođa je sirenom upozorio vozača - navodi Petkovićeva.

 

 

Kurir / Tanja Stamenković

 

Foto: T. S.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...