SASLUŠAN OSUMNJIČENI IZ ŠPANSKE GRUPE: Sudija mu odredio pritvor, jedan još uvek u bekstvu
Foto: AP/Ilustracija

velika akcija policije

SASLUŠAN OSUMNJIČENI IZ ŠPANSKE GRUPE: Sudija mu odredio pritvor, jedan još uvek u bekstvu

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas Ninoslava Mitrovčana (39) osumnjičenog da je pripadnik "španske grupe" koja je proizvodila skank u Barseloni i predložilo sudu da mu odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. Nakon saslušanja tužilaštvo u Beogradu je protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage.

Kako je ranije danas saopšteno za još jednim osumnjičenim se traga, dok je u Barseloni u sredu uhapšeno 26 pripadnika ove grupe, od kojih su 14 državljani Srbije. Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je u periodu od jula 2017. do februara 2018. godine na teritoriji Kraljevine Španije organizovala neovlašćenu proizvodnju marihuane tipa skank u veštačkim uslovima, i to u iznajmljenim vilama u gradu Barselona.

U koordiniranoj akciji 28. februara 2018. godine policijski službenici Kraljevine Španije su prilikom hapšenja 26 pripadnika te organizovane kriminalne grupe izvršili i pretres na više lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli 75,2 kilograma marihuane, 2.337 sadnica kanabisa sativa od koje se dobija opojna droga marihuana.

Takođe zaplenjeno je od 56.000 evra kao i više komada vatrenog oružja i motornih vozila. Osumnjičeni su pored teritorije Kraljevine Španije delovali i u još pet drugih zemalja članica EU - Francuska, Italija, Nemačka, Austrija i Slovenija, kroz koje su u pet navrata prokrijumčarili ukupno 253 kilograma marihuane, navodi tužilaštvo.

Pored 14 državljana Srbije, među uhapšenima su i državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Litvanije i Švedske.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto ilustracija AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja