SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Pripadniku "španske grupe" određen pritvor do 3 meseca
Foto: Fonet/Zoran Mra

Osumnjičen za proizvodnju skanka u barseloni

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Pripadniku "španske grupe" određen pritvor do 3 meseca

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do tri meseca saslušalo je danas Ninoslavu M. (39) osumnjičenom da je pripadnik "španske grupe" koja je proizvodila skank u Barseloni.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak osumnjičenom prema odredio pritvor do tri meseca, zbog postojanja opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti da će kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Ninoslav je sinoć saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je protiv njega pokrenulo istragu sumnje da je izvršio krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Kako je u petak saopšteno za još jednim osumnjičenim se traga, dok je u Barseloni u sredu uhapšeno 26 pripadnika ove grupe, od kojih su 14 državljani Srbije.

Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je u periodu od jula 2017. do februara 2018. godine na teritoriji Kraljevine Španije organizovala neovlašćenu proizvodnju marihuane tipa skank u veštačkim uslovima, i to u iznajmljenim vilama u gradu Barselona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track