ISTRAGA PROTIV TROJICE ZBOG DILOVANJA DROGE SA KOSOVA PO EU: Jedan određivao destinacije, drugi nalazio kola a treći vozio
Foto: Nebojša Mandić

borba protiv droge

ISTRAGA PROTIV TROJICE ZBOG DILOVANJA DROGE SA KOSOVA PO EU: Jedan određivao destinacije, drugi nalazio kola a treći vozio

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Radoslava S., Bože B. i Ekrema S. zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu krijumčarili drogu sa teritorije Kosova i Metohije ka zemljama Evropske Unije.

Tužilaštvo je predložilo da se svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor. Tereti ih za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage Ekremu S. se stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu, a Radoslavu S. da je pronalazio vozače, pogodna putnička vozila za krijumčarenje narkotika i za to primao novac koji mu je uplaćivao Ekrem S. On je, kako navodi tužilaštvo, isplaćivao i kurire - krijumčare za prevoz marihuane na destinacaju koju je on odredio.

Boža B. je preuzeo putničko vozilo i predao licu koje je u konstrukcijske šupljine, po nalogu Ekrema S. ubacilo opojnu drogu, koju je Boža B. prenosio.

Prilikom akcije hapšenja osumnjičenih, sprovedene po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova - SBPOK i Bezbednosno informativna agencija, u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni Boža B. zaplenjeno je 15 kilograma marihuane, dok je prilikom pretresa više lokacija na području opština Vranje i Valjevo policija pronašla novac i pištolj.

Naime, u fabričkim šupljinama automobila pronađena su 42 paketa oblepljena selotejp trakom u kojima je upakovana opojna droga marihuana težine 15 kilograma, navelo je tužilaštvo. Nakon saslušanja osumnjičenih, tužilac za organizovani kriminal je predložio sudiji za prethodni postupak da se svim licima odredi pritvor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO ĆE BITI GRADONAČELNIK? Evo ko je najveći favorit u kladionicama!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track