DVOSTRUKI UBICA IZ MOLA PRED VIŠIM SUDOM U SUBOTICI: Tvrdi da se ne seća da je ubio!
Foto: Saša Urošev

izgubio pamćenje

DVOSTRUKI UBICA IZ MOLA PRED VIŠIM SUDOM U SUBOTICI: Tvrdi da se ne seća da je ubio!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Subotici, pred većem kojim predsedava sudija Ivan Bogosavljev, počelo je suđenje Banetu Jovanoviću, zvanom Safet (50), po optužnici koja tereti Jovanovića za teško ubistvo dve osobe, za teško ranjavanja dva lica, kao i nanošenje telesnih povreda i neovlašćeno nošenje oružja.

Suđenje se odvija pred sudskim Većem kojim predsedava sudija Ivan Bogosavljev, a optužnicu zastupa zamenica višeg javnog tužioca Svetlana Medić.

Kako je već izneto u javnosti, nakon izvršenja krivičnih dela, Jovanović je pobegao u Mađarsku. Zatim je prešao u Nemačku, a tu je i uhapšen 66 dana, nakon ubistava. U Srbiju je izručen u novembru 2016. godine.

Prema informacijama iz Suda sa prvog glavnog ročišta, navodi se sumnja da je Bane Jovanović 20. marta 2016. godine u Bečeju pucnjima iz pištolja ranio Imrea Jožu i Jelenu Stojkov, svoju bivšu nevenčanu suprugu. Ona je pet dana kasnije preminula od povreda.

Takođe se navodi, da je osumnjičeni otišao u Mol i pucao u Matiju Petrovića, koji je takođe podlegao povredama, a da je teže ranio i Renatu Recko, lakše Natašu Sunomar i maloletnog P. P. koji je sin Matije Petrovića.

Pre nedelju dana, Bane Jovanović je u sudnici rekao, da optužnica uglavnom, u najvećem delu nije tačna. On je naveo i da se ne seća jasno ni svih događaja, koji mu se stavljaju na teret, da je u martu pre dve godine, ubio i ranio više ljudi. Rekao je i da ne zna ko je pucao u kući u Bečeju.

Osumnjičeni je rekao i da je živeo u višemesečnom strahu, jer mu je Matija Petrović pretio da će ga ubiti. Sudija je odredio da se u Beogradu uradi psihološko i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Jovanovića, a naredno ročište zakazano je za mesec dana.

(Kurir.rs/N.H.) Foto Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track