"Pokret za slobodu" izveo napad na policajce u Dobrosinu
Foto: Tanjug

"Pokret za slobodu" izveo napad na policajce u Dobrosinu

Crna Hronika -
U saopštenju, koje je potpisala "Direkcija za medije i odnose sa javnošću sa sedištem u Bujanovcu", navodi se i da je u napadu učestvovalo pet pripadnika te organizacije i da su od oružja korišćeni automatska puška, puškomitraljez i druga oružja

PREŠEVO - Odgovornost za teroristički napad na policijsku stanicu u albanskom selu Dobrosin kod Bujanovca 28. juna, u kojem je jedan policajac lakše ranjen, preuzela je do sada nepoznata organizacija koja sebe naziva "Pokret za slobodu" (''Lëvizja e Lirisë'').

U saopštenju koje je poslato na adresu portala "Preševa jone" (Naše Preševo), ta organizacija navodi da je napad na punkt multietničke policije "uspešno izveden" od strane "jedinice Orlovi slobode, garde Đerđa Kastriota Skenderbega” iz "Pokrata za slobodu" (''Lëvizja e Lirisë'').

Dalje se u saopštenju Albanci koji su pripadnici multietničke policije pozivaju da "skinu kriminale uniforme Srbije", dok se međunarodna zajednica poziva da "što pre deluje".

"Oficir je informisao o lakše ranjenima među našim redovima i istovremeno skrećemo pažnju srpskim snagama da prekinu svako delovanje državnog terorizma, koji se sprovodi nad Albancima sa ove strane. Mi nemamo gde da idemo van naših kuća, tu ćemo da ostanemo", navodi ta organizacija.

U saopštenju, koje je potpisala "Direkcija za medije i odnose sa javnošću sa sedištem u Bujanovcu", navodi se i da je u napadu učestvovalo pet pripadnika te organizacije i da su od oružja korišćeni automatska puška, puškomitraljez i druga oružja.

Rano ujutru u četvrtak, 28. juna, u selu Dobrosin kod Bujanovca se dogodio novi teroristicki napad na punkt multietničke policije sa teritorije Kosova i Metohije u kojem je jedan policajac lakše povređen, izjavio je tog dana portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

Napad je izvršen u 4.20 sati u selu Dobrosin, koje se nalazi 16 kilometara zapado od Bujanovca, kazao je on."U ovom, drugom po redu terorističkom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, na administrativnoj liniji sa Kosovom, lakše povrede zadobio je policajac iz Bujanovca Branislav Marković, kome je jedan projektil okrznuo leđa", izjavio je Stamenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track