RAZBOJNICIMA 34 GODINE ROBIJE: Pljačkali banke i pošte pa umalo ubili čoveka
Foto: Nebojša Mandić

Apelacioni sud u Beogradu odbio sve žalbe i potvrdio presudu

RAZBOJNICIMA 34 GODINE ROBIJE: Pljačkali banke i pošte pa umalo ubili čoveka

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tročlana grupa razbojnika, koja je tokom 2008. i 2011. godine opljačkala niz banaka i pošta u Beogradu, a jednom prilikom umalo ubila jednog građanina, pravosnažno je osuđena na ukupno 34 godine zatvora, uz oduzimanje imovinske koristi.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas da je odbio sve žalbe i potvrdio presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je Uroš Stefanović osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva, devet razbojništava i nedozvoljeno nošenje oružja.

On je osuđen za pokušaj teškog ubistva jer je prilikom pljačke pošte u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu 24. januara 2011. godine pucao u glavu Borisu Bušiću koji je, da bi zaštitio komšiju koji je odbio da legne na pod, pokušao da razoruža jednog od lopova, misleći da imaju plastične pištolje.

Metak je Bušiću prošao kroz usta, okrznuo zube i izašao kroz obraz, preneli su mediji nakon hapšenja ove grupe.

Mihailo Naumoski osuđen je na 10 godina zatvora zbog četiri razbojništava i nedozvoljeno nošenje oružja, a Živko Mitrevski na četiri godine zatvora zbog dva razbojništva.

Stojanović je presudom obavezan i da jednoj oštećenoj banci na ime imovinsko-pravnog zahteva isplati 125.951 dinara. Mitrevski i Stojanović su obavezani da još jednoj banci na ime imovinsko-pravnog zahteva solidarno isplate 2.387.508 dinara, dok je navedeno privredno društvo radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva u preostalom iznosu od 1.812.491,52 dinara upućeno na parnicu. Treća banka i oštećeni Bušić radi ostvarivanja imovinsko-pravnih zahteva su upućeni na parnicu.

Potvrđenom presudom osuđenima je oduzeta i imovinska korist, pa su obavezani da u korist budžeta Republike Srbije uplate - Stojanović sam više od milion dinara, a zajedno sa Mitevskim oko 7 miliona dinara.

Prema presudi prvu pljačku, odnosno razbojništvo, izvršili su 17. decembra 2008. godine, poslednju 24. januara 2011. godine. Istom presudom prema Stojanoviću je odbijena optužba da je izvršio još tri razbojništva, a prema Naumoskom da je učestvovao u pokušaju ubistva Bušića.

Pravosnažno su prema Aleksandru Mrviću i Živku Mitrevskom odbijene optužbe da su izvršili po jedno razbojništvo. U ovim slučajevima oštećene banke su radi ostvarivanja imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track