PALA GRUPA TRGOVACA ORUŽJEM: Zolje nosili krimosima iz Beograda
Foto: MUP

AKCIJA

PALA GRUPA TRGOVACA ORUŽJEM: Zolje nosili krimosima iz Beograda

Crna Hronika -

Tomislav T. (59), Ivan S. (31) i Nenad J. (38), sva trojica iz Trstenika, uhapšeni sa arsenalom oružja koji je bio namenjen opasnoj bandi u prestonici

Tomislav T. (59), Ivan S. (31) i Nenad J. (38), sva trojica iz Trstenika, uhapšeni su nakon što je u njihovom automobilu i stanovima koje su koristili pronađen čitav arsenal oružja i municije.

foto: MUP

Kako Kurir saznaje, njih trojica su uhapšeni u sredu uveče u Beogradu, a policija je u vozilu u kom su bili pronašla tri zolje, automatski pištolj, kilogram dinamita sa telefonom za daljinsko aktiviranje i minu.

- Kolima je upravljao Tomislav, a sa njim su bila i druga dvojica. Nakon što je nađeno oružje u kolima, obavljen je pretres njihovih stanova u Trsteniku. Tako su u stanu koji je koristio osumnjičeni Tomislav T. nađeni revolver i samostrel, a u stanu osumnjičenog Ivana S. četiri optička nišana za oružje, šest nosača za optički nišan i mobilni telefon za koji se sumnja da se koristi prilikom postavljanja eksplozivnih naprava. U stanu trećeg uhapšenog Nenada J. pronađeno je i 13 prigušivača za vazdušne puške, kao i 55 optičkih nišana za ručne bacače granata. Ovakav arsenal skoro nije otkriven - navodi izvor Kurira.

foto: MUP

Na osnovu prikupljenih informacija, inspektori su ubeđeni da su trojica uhapšenih ozbiljna grupa trgovaca oružjem.

- Oni su verovatno duže vreme u ovom poslu. Oružje koje je nađeno u njihovim kolima bilo je namenjeno kupcima u Beogradu, odnosno nekoj od prestoničkih kriminalnih grupa. Kupci oružja su sigurno već imali plan koga da likvidiraju, a meta je verovatno neko jako moćan, jer se zolje i dinamit ne koriste tek tako - kaže naš izvor.

foto: MUP

Hapšen zbog krađa

SAMO JEDAN IMA DOSIJE

Od trojice uhapšenih Trsteničana, samo jedan ima policijski dosije. Naime, Nenad J. je ranije hapšen za teške krađe, dok se druga dvojica ne pominju u policijskim evidencijama, što je neuobičajeno kada je ovakav profil kriminalaca u pitanju.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track