STRAVIČAN ZLOČIN KOD POŽEGE: Zadavio suprugu, pa rekao da je umrla! Ljiljana je bolovala od Alchajmera
Foto: Zoran Šaponjić

ŠOKANTAN SLUČAJ

STRAVIČAN ZLOČIN KOD POŽEGE: Zadavio suprugu, pa rekao da je umrla! Ljiljana je bolovala od Alchajmera

Crna Hronika -

Radomir Maslać iz sela Papratište uhapšen je nakon što je mrtvozornik uočio modrice na vratu njegove supruge Ljiljane, o čemu je odmah obavestio policiju

Radomir Maslać (59) iz sela Papratište iz Požege uhapšen je zbog sumnje da je ubio suprugu Ljiljanu (59), koja je bolovala od Alchajmerove bolesti. Maslać je, kako se sumnja, suprugu zadavio rukama, a onda prijavio da je ona umrla. Ipak, na saslušanju u policiji priznao je zločin.

Monstruozan zločin dogodio se pre tri dana u kući ovog bračnog para, a šta se zapravo dogodilo, otkriveno je sutradan. Meštane Papratišta u sredu je zatekla vest da je njihova komšinica naprečac preminula, a naredni dan, dok su se spremali da pođu na sahranu, potpuno su zanemeli usled informacija koje su razglasile komšije: „Ljiljana nije umrla, neko ju je ubio.“ Vest se ubrzo ispostavila kao tačna, a selo je tek ostalo u šoku kada je uhapšen njen suprug Radomir Maslać.

foto: Zoran Šaponjić

Kako se ispostavilo, Radomir je u sredu oko 13.30 javio da je njegova supruga najednom preminula. U njihovom domu počeli su da se skupljaju komšije i srodnici pripremajući sahranu koja je bila zakazana za četvrtak. Umrlice sa obaveštenjem da će sahrana biti obavljena tog dana izlepljene su po selu.

- Pokojnica je bila izložena na odru u svojoj kući, narod je dolazio i izjavljivao saučešće Radomiru i njihovoj deci, niko nije mogao ni da pretpostavi šta se desilo. Vest o Ljiljaninoj smrti nije toliko pogodila meštane, s obzirom na to da je bila teško bolesna i da je muku mučila s Alchajmerovom bolešću - priča komšija Maslaća.

Kako se branio na saslušanju

STEGAO SAM JE DA LAKŠE PROGUTA HRANU

Kako saznajemo, Maslać se najpre branio pričom da je hteo da nahrani suprugu i da joj je malo jače gurnuo kašiku u usta, zbog čega joj je ispao zub za koji je na obdukcijskom stolu utvrđeno da nedostaje.

- Hematome na njenom vratu objašnjavao je tvrdnjom da je Ljiljanu neoprezno stegao za vrat da bi ona lakše progutala hranu. Naprsnuće podjezične kosti nije mogao da objasni, pa je na kraju potanko priznao sve što se desilo. Rekao je da je ubistvu prethodila svađa - rekao je izvor Kurira upućen u zločin.

Međutim, pošto sahrana nije mogla da bude obavljena bez potvrde o smrti, nju je Radomir zatražio u četvrtak pre podne, kada je u selo došao mrtvozornik iz Požege. Međutim, njemu je plavetnilo na vratu bilo sumnjivo, pa je pozvao policiju, a ubrzo je o svemu bilo obavešteno Više tužilaštvo u Užicu, odakle je naložena obdukcija.

U popodnevnim satima u Papratište je ponovo došla policija jer je nalaz obducenta pokazao da je Ljiljana Maslać ugušena. Radomir Maslać ubrzo je uhapšen, a na saslušanju je, pritisnut dokazima, priznao krivicu. Ljiljana Maslać sahranjena je juče na seoskom groblju u Papratištu.

Meštani u šoku

BRINUO JE O NJOJ

Vest da je Radomir udavio suprugu s nevericom je primljena u selu. Niko se ovome, kažu meštani, nije mogao nadati jer je Radomir prethodnih godina, otkad je Ljiljana kuburila s teškom bolešću, marljivo pazio na nju. Meštani kažu da je odavao utisak čestitog čoveka i dobrog domaćina i da mu se sve ovo vreme život svodio na brigu o supruzi, koju je hranio, presvlačio i sve vreme pazio da slučajno ne izađe iz kuće i zaluta.

Kurir / ZORAN ŠAPONJIĆ

Foto: Zoran Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 30.000 DINARA MESEČNO PUNIH 10 GODINA! Evo koje majke mogu da se nadaju novčanoj pomoći države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track