UVREDE I PRETNJE U SUDNICI VIŠEG SUDA: Tešić: Alo, Šećeroski, drukaro! Sandulović: Pobiću vas ko kerove!
Foto: Beta, Marina Lopičić

INCIDENT

UVREDE I PRETNJE U SUDNICI VIŠEG SUDA: Tešić: Alo, Šećeroski, drukaro! Sandulović: Pobiću vas ko kerove!

Crna Hronika -

Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića umalo se juče završilo tučom u Višem sudu u Beogradu, pošto su optuženi Zoran Tešić i oštećeni Sandulović razmenili pretnje i uvrede.

Pošto je sudija saopštio da je dokazni postupak završen, za reč se javio Sandulović, koji je prisustvovao suđenju.

Sandulović: Kad sam bio u Londonu, prišao mi je operativac BIA i poručio da će Tešić lično da me hapsi, imam sve na diskovima kao dokaz!

Tešić: Ajde, Šećerovski jedan, drukaro, cinkaro, sedi dole, pi.ko jedna! Devojčice!

Sandulović: Ko je cinkara? Dođi ovamo, sačekajte me ispred, pobiću vas sve ko kerove!

Tešić: Kakve ti dokaze imaš? Ceo život si bio samo drukara!

Sudija je nekoliko puta opominjao stranke u sudnici da se smire, a između Tešića i Sandulovića stala je straža da se ne bi fizički sukobili. Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 2013. presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, zbog podmetanja eksploziva pod njegov automobil 18. januara 2010, i naložio novo suđenje.

Inače, Republikanska stranka, čiji je Sandulović predsednik, juče je posle incidenta saopštila da se u sudnici zapravo dogodio pokušaj ubistva.

- Tokom suđenja u Višem sudu u Beogradu optuženi su najpre verbalno a zatim i fizički nasrnuli na Sandulovića dok je izlagao predlog o novim dokazima. Reagovalo je sudsko obezbeđenje, odvojilo napadače na Nikolu Sandulovića i tako sprečilo daleko veće posledice ovog napada - navodi se u saopštenju stranke.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track