TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Obustaviljena istraga protiv Dobrivoja Sudžuma
Foto: Profimedia

uhapšen u akciji "rezač"

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Obustaviljena istraga protiv Dobrivoja Sudžuma

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminalo obustavilo je istragu protiv bivšeg pomoćnika ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dobrivoja Sudžuma, koji je bio uhapšen krajem 2015. u akciji "rezač".

Tužilaštvo je 20. decembra 2017. godine donelo naredbu o obustavljanju istrage protiv Sudžuma zbog krivicnog dela zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas Viši sud koji je usvojio Sudžumov zahtev za moralno zadovoljenje.

Sud je ukazao da je Zakonikom o krivičnom postupku regulisan postupak za ostvarivanje prava na moralno zadovoljenje.

Taj zakon je predvideo "da ukoliko je neosnovano lišenje slobode ili neosnovana osuda nekog lica prikazana preko sredstava javnog informisanja i time bio povređen ugled tog lica, sud će na njegov zahtev objaviti u sredstvu javnog informisanja saopštenje o odluci iz koje proizilazi neosnovanost lišenja slobode, odnosno neosnovanost osude", navodi se u saopštenju suda.

U akciji poznatoj pod nazivom "rezač" koja je sprovedena 26. decembra 2015. bilo je uhapšeno 80 osumnjičenih zbog raznih koruptivnih krivičnih dela.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je dve godine vodilo istragu protiv Sudžuma zbog sumnje da je u toku 2007. i 2008. godine odobrio korišćenje podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze privrednim društvima koja nisu ispunjavala uslove propisane Uredbom Vlade i na kraju odustalo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track