HAPŠENJA U SUBOTICI ZA PROMET I DILOVANJE DROGOM: Osumnjičena Subotičanka za posredovanje u prostituciji
Ilustracija, Foto: Profimedia

AKCIJA MUP

HAPŠENJA U SUBOTICI ZA PROMET I DILOVANJE DROGOM: Osumnjičena Subotičanka za posredovanje u prostituciji

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, dva subotičanina D.Z. (1963) i S.R. (1992), zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod osumnjičenog D.Z. pronašla i oduzela manju količinu marihuane i kokaina, vozilo nemačke registracije, kao i ličnu kartu i vozačku dozvolu na drugo ime, izdate u Sloveniji. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Pretresom je kod drugog osumnjičenog S.R. pronađeno 51,5 grama marihuane. Po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su E. K. (1990), zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod osumnjičenog je pronađeno 39,87 grama marihuane, 11,36 grama spida, digitalna vagica i druga oprema za proizvodnju opojne droge, 32.630 dinara, 1.805 evra, 100 hrvatskih kuna, dve lovačke puške, pet metaka, pištolj i 180 komada razne municije. Po nalogu nadležnog tužilaštva, E.K. je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Krivične prijave u redovnom postupku

Policija u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 43- godišnje žene, zbog sumnje da je izvršila krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Sumnja se da je ona u proteklih godinu dana angažovala četiri ženske osobe koje su se u stanu, koji je ona iznajmila bavile prostitucijom i seksualne usluge naplaćivale od 2.000 do 2.500 dinara, od čega su polovinu davale osumnjičenoj.

Kako se sumnja, u jednim lokalnim novinama, osumnjičena je dala oglas o pružanju usluga erotske masaže, u kome je navela svoj kontak broj telefona, nakon čega je klijente koji su je kontaktirali upućivala u iznajmljeni stan.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 52-godišnjeg muškarca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprava.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla pištolj sa pripadajućim okvirom i pet komada municije, kao i pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu i zdravstvenu ispravu na drugo ime za koje se sumnja da su falsifikovane.

Sva hapšenja su usledila tokom policijske akcije Aurora, koja je sprovedena u više policijskih uprava u Srbiji, uhapšeno ukupno 270 osoba i zaplenjeno oko 30 kilograma narkotika i veća količina oružja.

N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track