ŠOKANTAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA IZ 2012. GODINE: Sud prošle godine osudio čoveka na 17 godina, a sad ga pustili na slobodu
Foto: Profimedia

nema dokaza

ŠOKANTAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA IZ 2012. GODINE: Sud prošle godine osudio čoveka na 17 godina, a sad ga pustili na slobodu

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu kojom je Milan Jovičić iz Padinske Skele bio osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Nenada Lazića u martu 2012. godine i zbog nedostatka dokaza ga pravosnažno oslobodio od optužbi, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Istom odlukom i M.S. je pravosnažno oslobođen od optužbi da je Jovičiću pomagao da sakrije pištolj kojim je navodno izvršio krivično delo.

Tom odlukom je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu od 15. maja 2017. godine kojom je Jovičić bio osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva i nedozvoljenog nošenja pištolja, a M.S. na godinu i po dana zatvora zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela u sticaju sa nedozovljenim nošenjem pištolja.

Jovičić je bio optužen da je u noći izmedu 14. i 15. marta 2012. godine u Padinskoj Skeli ubio Nenada Lazića, tako što je iz pištolja koji je neovlašćeno nosio ispalio više projektila u njegovom pravcu nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život usled čega je Lazić na licu mesta preminuo.

U obraloženju presude Apelacionog suda navodi se da izvedeni dokazi, potvrda o oduzetim predmetima, zapisnici o pretresanju stana, zapisnik o uviđaju, nalaz i mišljenje sudskih veštaka i iskazi svedoka, "ne ukazuju sa nesumnjivom sigurnošću" da je Jovičić ubio Lazića, kao i da to ne proizlazi ni iz odbrane S.M.

"Kako je ostala sumnja u pogledu činjenice ko je Lazića lišio života, kao bitne činjenice od kojih zavisi postojanje obeležja krivičnog dela ubistvo, kao i sumnja da je Jovičić kritičnom prilikom nosio pištolj, Apelacioni sud je u nedostatku dokaza, okrivljenog oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", navodi se u obrazloženju odluke.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track