MATIRAO GA PESNICOM: Izbio oko poznaniku dok su igrali šah!
Foto: Shutterstock

Nesvakidašnja tuča u Mladenovcu

MATIRAO GA PESNICOM: Izbio oko poznaniku dok su igrali šah!

Crna Hronika -

Dragutin M. uhapšen zbog sumnje da je udario u glavu Ivana M. posle bezazlene rasprave tokom partije, Ivan ostao bez oka

Dragutin M. (58) iz Međulužja kod Mladenovca uhapšen je zbog sumnje da je u tuči izbio oko svom drugu Ivanu M. (38) zbog bezazlene svađe u šahu!

Incident se dogodio u šahovskom klubu u Mladenovcu, gde su dvojica prijatelja često sretala. Navodno, do sukoba je pre nekoliko dana došlo nakon rasprave o pravilima.

- Dragutin i Ivan su u klub došli predveče, čim se otvorio. Koliko znam, nikoga od igrača osim njih dvojice tamo nije bilo. Radnik koji im je otvorio lokal otišao je u drugu prostoriju sa poznanikom i seo za sto okrenut njima leđima - priča izvor Kurira.

Prijatelji su počeli da igraju i razgovaraju o pravilima šahovske federacije.

- Navodno, Dragutin, koji je stariji i ima titulu FIDA majstora, pokušavao je nešto da objasni Ivanu. Počela je svađa, pa je on navodno krenuo rukom da uhvati prijatelja za uvo. Pokoškali su se i on ga je udario pesnicom u oko i tako ga izbio - objašnjava naš sagovornik.

Radnik kluba i njegov poznanik istrčali su u tu prostoriju čim su čuli buku!

- Ivanu je liptala krv iz oka! Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, koje su brzo došle na mesto tuče. Povređeni mladić je prebačen u bolnicu, gde su lekari sve pokušali da mu spasu oko, ali, nažalost, u tome nisu uspeli. Dragutin M. je odmah uhapšen - priča naš izvor.

Meštani Mladenovca upućeni u ovaj slučaj kažu da su šokirani, jer Dragutina i Ivana znaju kao dobre prijatelje.

- Oni su dobri šahisti i veoma često igraju zajedno jer su izjednačeni po snazi i umeću. Ne možemo da verujemo šta se dogodilo, u šoku smo! Ivan je slikar i svako leto provodi u Grčkoj, dok je Dragutin majstor iz Međulužja - dodao je poznanik muškaraca.

Šahovski klub

NISMO UPOZNATI SA INCIDENTOM

Redakcija Kurira kontaktirala je juče sa šahovskim klubom u kome se incident dogodio, ali nam je tamo rečeno da nemaju podatke o tuči.

- Nismo upoznati sa tim, u naš klub uglavnom dolaze deca koja vežbaju i treniraju šah. Verujemo da je reč o starijim ljudima koji su se pokoškali ispred kluba - kažu iz šahovskog kluba u Ulici kralja Petra Prvog.

Kurir / J. I - D. S.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track