SRBI DILOVALI DROGU SA VLASNIKOM OLIMPIJAKOSA?! Marinakis uzeo 900 kilograma heroina i predao ih mreži srpskih dilera!
Foto: AP

ŠOK! Teške optužbe na račun Vangelisa Marinakisa

SRBI DILOVALI DROGU SA VLASNIKOM OLIMPIJAKOSA?! Marinakis uzeo 900 kilograma heroina i predao ih mreži srpskih dilera!

Crna Hronika -

Ovo tvrdi Eftimios Jijanusakis, ključni svedok protiv grčkog biznismena, osuđen zbog šverca narkotika

Vangelis Marinakis, vlasnik FK Olimpijakos i engleskog Notingem foresta, našao se na udaru grčkog pravosuđa, koje je pokrenulo postupak protiv njega zbog sumnje da je bio deo kriminalne organizacije koja je krijumčarila drogu brodovima.

Tužilac je pre nekoliko dana podigao optužnicu protiv moćnog biznismena, a kako grčki mediji prenose, ona se odnosi na zaplenu tankera sa 2,1 tonom heroina u grčkoj luci Pirej. Poznatom biznismenu zabranjeno je da napušta zemlju.

Ključna uloga Srba

Istraga protiv Marinakisa otvorena je na osnovu svedočenja jednog od uhapšenih, koji je otkrio i da su u mrežu trgovine drogom s vlasnikom Olimpijakosa navodno upleteni i naši državljani.

- Srbi su prodali najmanje 900 kilograma heroina za Vangelisa Marinakisa - to je, kako su preneli grčki mediji, izjavio Eftimios Jijanusakis, grčki brodovlasnik koji je osuđen na doživotnu robiju zbog transporta 2,1 tone heroina iz Dubaija u Pirej.

Srpski trgovci drogom bili su zaduženi da, kad droga stigne u luku, vrše njen transport i skladištenje na kopnu. Takođe, neki od njih su zajedno sa Albancima učestvovali u krijumčarenju čamcima. O tome je svedočio i „pokajnik“.

foto: Profimedia

Naime, Jijanusakis, koji je zajedno s još jednim Grkom i troje Turaka, uhapšen u junu 2014, kada je na njegovom brodu „Noor 1“ otkriveno 986 kilograma droge, a u luci 1.183 kilograma. Nekoliko meseci nakon što je 2016. osuđen na doživotnu robiju, dodatnih osam godina zatvora i 300.000 evra kazne, dao je intervju za jedne grčke novine.

Ilegalno trguje naftom

- Dodatnih 900 kilograma heroina iz pošiljke pre dolaska policije uzeo je Marinakis, koji ga je dao mreži srpskih dilera. Osim toga, on koristi brodove i luku da ilegalno trguje naftom iz Persijskog zaliva - izneo je teške optužbe Jijanusakis.

Optužnica protiv Marinakisa je podignuta pošto su otkrivene i novčane transakcije na osnovu kojih tužilaštvo tvrdi da je jedan od najbogatijih Grka finansirao kupovinu droge.

Marinakis

NEMAM VEZE S DROGOM, NAMEŠTAJU MI!

Vangelis Marinakis odbacio je optužbe na svoj račun kao politički motivisane.

- Optužbe protiv mene deo su zavere pod vođstvom grčke vlade i nemaju nikakve veze sa istinom. Navodi su izmišljeni, bez ikakvih osnova u zakonu ili činjenicama. To je kriminalna zavera. Ne postoji nijedan dokaz i optužbe protiv mene su proizvoljne - rekao je vlasnik Olimpijakosa za grčke medije, navodeći da se dokazi protiv njega prikupljaju tako što se osuđenicima obećavaju velike finansijske nagrade i oslobađanje od optužbi ukoliko protiv njega ispričaju monstruozne laži.

Hapšenja

SRBI U ATINSKOJ NARKO-MREŽI

- U prethodnih nekoliko meseci na teritoriji Grčke uhapšeno je više naših državljana zbog droge

- Jedan od njih je i Martin Matijašević (33), koji je navodno brojne javne ličnosti u Atini snabdevao kokainom

- Kod njega su pronađene beleške o tržištu koje je snabdevao, uključujući i podatke o osobama kojima je prodavao drogu

- Ubrzo potom uhapšen je i Rajko N., koji je navodno bio direktna veza s Brazilom

Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track