POSLEDNJI ISPRAĆAJ U VELIKOJ KRSNI: Sahranjen otac Joce Amsterdama, Jocić doveden u porodičnu kuću, u povorci i Dule Savić
Foto: Vlada Sporčić

Sreten Jocić Sproveden direktno iz Zabele, sahrani nije prisustvovao

POSLEDNJI ISPRAĆAJ U VELIKOJ KRSNI: Sahranjen otac Joce Amsterdama, Jocić doveden u porodičnu kuću, u povorci i Dule Savić

Crna Hronika -

Živomir Jocić (84), otac Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, sahranjen je danas na mesnom groblju u Velikoj Krsni.

1 / 11 Foto: Vlada Sporčić

Kako nezvanično sazanjemo, njegov sin Sreten bio je u porodičnoj kući pre sprovoda, u pratnji velikog obezbeđenja. On je, navodno, vidno potresen, zapalio sveću za pokoj duši ocu, a sve vreme je imao lisice na rukama.

foto: Vlada Sporčić

Sahrani nije prisustvovao, a kovčeg pokojnog Živomira do grobnog mesta su nosili njegova petorica unuka.

foto: Vlada Sporčić

U povorci do mesnog groblja bilo je nekoliko stotina prijatelja, rođaka i meštana Velike Krsne, a među prisutnima je viđen i slavni fudbaler Dušan Dule Savić sa suprugom Marinom.

foto: Vlada Sporčić

Živomir Jocić nije posećivao sina u zatvoru, ali se redovno raspitivao za njega.

foto: Vlada Sporčić

"On je bio star i smešten u staračkom domu, ali je uvek pitao za Jocu. Međutim, Jocina supruga Vera Milosavljević redovno je odlazila u posete", pisali su mediji.

Uslovni otpust 2019.

Podsetimo, Joca Amsterdam osuđen je na trinaest i po godina zatvora zbog optužbi da je dvojici policajaca naložio i platio ubistvo Gorana Marjanovića, poznatog kao Goksi Bombaš.

foto: Dado Đilas

"Zločin je izveden u julu 1995. godine, kada su u kafiću SC „Olimp“ ubijeni Marjanović i njegova devojka Marija Đorđević. Jocić je osuđen najpre na 15 godina, ali mu je kazna smanjena. U zatvoru se nalazi od decembra 2012. godine i sledeće godine bi mogao da zatraži uslovni otpust. Pre toga, bio je u pritvoru tri i po godine kao okrivljeni u slučaju ubistva vlasnika hrv atskog Nacionala Ive Pukanića i Nike Franića, ali je u tom slučaju oslobođen optužbi - podseća naš izvor. Jocić je inače zbog nezakonitog pritvora u „slučaju Pukanić“ tužio državu i tražio odštetu od 60 miliona dinara.

(Kurir.rs/J.Rafailović/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja