(FOTO) CARINICI NA GRADINI OD TURAKA ZAPLENILI 80.000 EVRA: Pare krili u jaknama i brushalterima
Foto: Uprava carina Srbije

prekršaj sa novcem

(FOTO) CARINICI NA GRADINI OD TURAKA ZAPLENILI 80.000 EVRA: Pare krili u jaknama i brushalterima

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom tokom vikenda na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili tri pokušaja prebacivanja nedozvoljenog iznosa deviza ukupne vrednosti od približno 80.000 evra.

"Sva tri prekršaja, pored toga što su otkrivena na istom graničnom prelazu, imaju još nešto zajedničko: akteri su nemački državljani turske nacionalnosti koji su putovali iz Nemačke ka Turskoj", piše u saopštenju Uprave carina Srbije.

foto: Uprava carina Srbije

U subotu je zaustavljen auto nemačkih registarskih oznaka u kojem su se nalazila 4 putnika turske nacionalnosti koji su carinicima prijavili da sa sobom nose gotovinu od svega 2.500 evra. Međutim, tokom pregleda otkriveno je da jedna saputnica u brushalteru koji se nalazio u torbici krije 89.950 evra, a putnici su se izjasnili da je novac zajednički. Zbog toga je njima vraćeno 40.000 evra, svakom od njih po 10.000, dok je preostalih 49.950 evra privremeno zadržano, dodaje se u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Dva prekršaja otkrivena su u nedelju kada su dvoje kola nemačkih registarskih oznaka poslata na detaljan pregled.

"U prekršaju je zatečen 35-godišnji Turčin koji je vozio „mercedes“ u društvu još jednog sunarodnika. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, odgovorili su da nemaju ništa, ali je tokom pregleda otkriveno da vozač u džepu jakne nosi 15.500 evra koje nije prijavio. Njemu je vraćeno 10.000 evra, koliko može da prenese preko granice bez prijavljivanja, dok je ostatak od 5.500 evra zadržan do daljeg. Saputnik nije bio u prekršaju, jer je kod njega pronađeno tačno 10.000 evra", naglasili su iz Uprave carina.

foto: Uprava carina Srbije

Istog dana je stigao i auto koji je vozio 56-godišnjak u društvu supruge. Posumnjavši u njihove reči da nemaju kod sebe više od dozvoljenog iznosa novca, carinici su odlučili da pregledaju automobil a otkriveno je da vozač u džepu jakne krije dve koverte.

"Kada su ih otvorili, carinski službenici su u obe pronašli novac: u jednoj je bilo 23.000 evra,a u drugoj 20.000. Dozvoljenih 10.000 evra vraćeno je vozaču, kao i njegovoj supruzi, a preostalih 23.000 evra koje nisu prijavili privremeno su zadržane", saopštila je Uprava carina Srbije.

(Kurir.rs)

Foto Uprava carina Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track