AKCIJA AURORA: Predsednica Spartaka ojadila račun kluba za 430.000 dinara
Foto: Privatna Arhiva

Nova hapšenja zbog privrednog kriminala

AKCIJA AURORA: Predsednica Spartaka ojadila račun kluba za 430.000 dinara

Crna Hronika -

U policijskoj akciji „Aurora“ policija je uhapsila 38 osoba, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave zbog sumnje da su oštetile budžet i brojne firme za oko 10 miliona evra.

- Među uhapšenima su četiri službenika iz granične policije iz stanice Dimitrovgrad i jedan penzionisani graničar, a policija je uhapsila i osam carinika iz Beograda, koji se sumnjiče da su prihvatali falsifikovanu dokumentaciju uvoznika cigareta koji su navodno uvezli cigarete za strane ambasade u Beogradu, čime su stekli pravo na oslobađanje od carina i PDV i time oštetili budžet za šest miliona evra - saopštio je MUP.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv Josipe Ivanković, bivše predsednice KK Spartak iz Subotice.

- Ona se sumnjiči da je na osnovu gotovinskih računa iz ugostiteljskih objekata podigla 430.923 dinara tokom 2016. i 2017. godine, iako po statutu kluba na to nije imala pravo - navodi se u saopštenju.

Šverc suplemenata

ŽENE PODMITILE STRAŽARA

U okviru iste akcije niška policija uhapsila je Ž. T. (42), šefa straže u KPZ Niš, zbog sumnje da je primao mito kako bi osuđenicima prošvercovao preparate za bildovanje. Osim njega uhapšen je i B. K. (22) zbog pomaganja u davanju mita, dok su protiv dve žene, Lj. K. (43) i V. T. (33), podnete krivične prijave zbog sumnje da su davale mito. One se sumnjiče da su prijateljima i rođacima na odsluženju kazne slale preparate, koji su kasnije nađeni u ćelijama, a koji su u zatvoru strogo zabranjeni.

D. K.

Kurir / J. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track