POTRESNA ISPOVEST DRUGA KOJI JE POKUŠAO DA SPASE DANILA (17) NESTALOG U NABUJALOJ RECI: Skočio sam i plivao svom snagom, ali ga je Nišava prebrzo nosila!
Foto: Instagram, Printscreen

RONIOCI VEĆ 3 DANA TRAGAJU ZA SEDAMNANESTOGODIŠNJAKOM

POTRESNA ISPOVEST DRUGA KOJI JE POKUŠAO DA SPASE DANILA (17) NESTALOG U NABUJALOJ RECI: Skočio sam i plivao svom snagom, ali ga je Nišava prebrzo nosila!

Crna Hronika -

NIŠ - "Plivao sam svom snagom za njim, ali ga je voda prebrzo nosila. Znao sam da je neplivač, ali, nažalost, nisam uspeo da mu pomognem", ispričao je O. N. (17), školski drug Danila Đorđevića, mladića koji je upao u Nišavu i za kojim spasioci i ronioci tragaju već tri dana.

"Naš drug Danilo nije umeo da pliva. Nas trojica i jedna drugarica otišli smo na kej kraj Nišave posle škole, jer je bio lep dan. Smejali smo se, šetali... U jednom trenutku video sam da je Danilo u vodi. Nismo videli trenutak kada je u nju upao, ali verujemo da se okliznuo. Voda je bila brza i odmah je počela da ga vuče. Iako je neplivač, nekako je uspeo da se na trenutak dočepa ivice, ali ne i da nas uhvati za ruke. Tada sam ja skočio u vodu i zaplivao za njim, dok je drugar sve vreme trčao ka drugom mostu, da ga tamo sačeka", ispričao je mladić.

Potraga u toku

Potraga za Danilom Đorđevićem je i juče trajala. Mutna Nišava, koja je nabujala od poslednjih kiša i topljenja snega, dodatno otežava posao spasiocima, koji pretražuju obalu u pravcu Medoševca i Popovca.

On je dalje prepričao šta se dogodilo u četvrtka oko 15.30 na keju.

Spasioci i policija i juče su tragali za sedamnaestogodišnjakom koji se, kako veruju njegovi drugari koji su bili sa njim u trenutku nezgode, okliznuo sa bedema i upao u reku.

"Vikao sam i dozivao pomoć, vatrogasce. Plivao sam svom snagom i negde kod Železničkog mosta izgubio sam ga iz vida, jer ga je Nišava prebrzo nosila. Tada sam izašao iz vode i nastavio dalje da trčim, ali više ga nisam video. Poznajemo se od detinjstva, znao sam da je neplivač, ali, nažalost, nisam mogao da mu pomognem", rekao je on.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Youtube/Printscreen

Kako je mladić ispričao sat vremena pre tragedije društvo se slikalo na keju, a Danilo je objavljivao i storije sa Nišave.

Nestanak mladića potresao je sve u komšiluku porodice Đorđević u niškom naselju Palilula. Kažu da je Danilo bio omiljeno dete u kraju, vredan, marljiv, sportista, dizač tegova.

"Prošle godine deca su se organizovala da mu prirede rođendansku žurku, svi smo pomogli, napravili smo jedno lepo slavlje za našeg Danila", priča komšija.

On dodaje da je Danilo živeo u skromnim uslovima, sa ocem koji je bez stalnog zaposlenja i koji je život posvetio sinu jedincu. Kada je imao samo dve godine, majka mu se razbolela. Bila je nepokretna, pa je sa ocem brinuo o njoj do pre godinu dana, kada je preminula.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Instagram, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track