POTRAGA ZA DANILOM ĐORĐEVIĆEM (17): Žandarmerija i dalje traga za dečkom koji je pao u Nišavu
Foto: M.M.

NE ODUSTAJU

POTRAGA ZA DANILOM ĐORĐEVIĆEM (17): Žandarmerija i dalje traga za dečkom koji je pao u Nišavu

Crna Hronika -

Ronilačka jedinica Žandarmerije Srbije stigla je juče u Niš i priključila se potrazi za Danilom Đorđevićem (17), koji je 29. marta upao u Nišavu i nestao u blizini Betonskog mosta.

Ronioci su pažljivo pregledali rečno dno i priobalje reke kod Železničkog mosta, gde je dečak poslednji put viđen pre nego što ga je struja odnela, ali njegovog tela nije bilo.

Potragu su sa obale reke sa strepnjom posmatrali Danilov drug Ognjen Nikolić, očevidac tragedije, i Miloš Đorđević, otac nestalog mladića.

- Nas četvoro je sedelo na zidiću pored reke kao i toliko puta ranije. Bilo je klizavo, blatnjavo, Danilo se nekako okliznuo. Drug mu je pružio ruku, ali on nije uspeo da ga dohvati.

Zbacio sam odeću i uskočio u reku, plivao sam za njim do Železničkog mosta, nadao sam se da ću ga stići, ali reka je bila brža. Držao sam ga na oku, Danilo je bio miran, nije paničio, nadao sam se da ću ga spasti. Dozivao sam u pomoć, ali niko od ljudi koji su sa obale gledali nije nam priskočio u pomoć. Tek kada sam ga izgubio iz vida i više nisam imao snage, jedan čovek mi je prišao i izvukao me iz vode - priseća se Ognjen nesreće. Otac dečaka kaže da je zahvalan Ognjenu na ovakvom gestu.

- Šta reći, duša veća od tela, neverovatno je da je ovaj dečak pokušao da Danila prati uz toliki rizik. Eto, njega je struja bacila ka obali, a mog sina je odvukla ka sredini reke - kazao je otac.

Kurir / D. K.

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track