DRUGA TEORIJA O UBISTVU: Jelena je mrtva dovezena i bačena u kanal
Foto: Nebojša Mandić

FORENZIČAR NENAD ŠIPKA tvrdi

DRUGA TEORIJA O UBISTVU: Jelena je mrtva dovezena i bačena u kanal

Crna Hronika -

Do drugačijih zaključaka u odnosu na zvaničnu istragu došao sam na osnovu fotografija sa obdukcije, obdukcionog nalaza, svedočenja prijatelja i prolaznika, fotografija mesta zločina, kao i 3D rekonstrukcije

Nenad Šipka, direktor novosadskog Centra za forenzička istraživanja, u rešavanje ubistva Jelene Marjanović uključio se prošle godine. On je od samog početka tvrdio da je pevačica ubijena u zatvorenom prostoru, dan ranije, a ne u kanalu na nasipu.

Do drugačijih zaključaka u odnosu na zvaničnu istragu Šipka je došao na osnovu fotografija sa obdukcije, obdukcionog nalaza, fotografija mesta zločina, svedočenja prijatelja, slučajnih prolaznika na nasipu, kao i 3D rekonstrukcije koja je nedavno obavljena u Crvenki.

- Za slučaj smo se zainteresovali nakon pisanja da je Jelenu ubio kamiondžija, pa smo otišli na mesto, fotografisali nasip i skenirali ga laserskim skenerom. Posle toga smo zaključili da se zločin nije dogodio u Crvenki - priča Šipka.

Kako kaže, posle objavljivanja njegove analize, porodica Krsmanović pozvala je Centar za forenzička istraživanja, jer su se njihovi stavovi poklapali sa objavljenom analizom zločina.

- Ubeđenja smo da Jelena nije ubijena na nasipu, već da se zločin dogodio u noći između 1. i 2. aprila, te da je ona te noći dovezena i bačena u kanal - objašnjava Nenad Šipka.

Šipka napominje da je utvrđeno i da je Jelena Marjanović u vodi bila više od tri sata, ali manje od tri dana.

- Zbog boravka u vodi, jedino što bi moglo ukazati na vreme su promene na koži, a one su takve da je nemoguće utvrditi preciznije vreme smrti. Smatramo da navodi optužnice da je ubijena na nasipu nisu tačni, jer je njena majica po vađenju tela iz vode bila čista, a na fotografijama sa obdukcije je prljava. To znači da se ona tokom transporta uprljala krvlju - kaže naš sagovornik.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track