PLJEVLJAK LJUT JER JE SUD ODBIO NJEGOVE DOKAZE Šarić: Sudijo, kradete mi imovinu
Foto: Dado Đilas

SVAĐA

PLJEVLJAK LJUT JER JE SUD ODBIO NJEGOVE DOKAZE Šarić: Sudijo, kradete mi imovinu

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu odloženo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto je Šarić posle burne rasprave sa sudijom Sinišom Petrovićem otkazao punomoćje svim advokatima koji su ga dosad branili.

Vidno iznerviran, Pljevljak se za sudskom govornicom izvinio advokatima „koji ga brane srcem“ i obrazložio da to radi jer smatra da je suđenje „obična farsa, a da sudija Siniša Petrović ne poštuje zakon i potkrada ga“.

Dan ranije, podsetimo, Šarić je zatražio izuzeće predsednika veća zbog sumnje u njegovu pristrasnost, jer je odbio da se kao dokaz na suđenju izvedu prisluškivani razgovori koje je odbrana predložila, a koji, prema njihovim navodima, dokazuju da Nebojša Joksović, jedini svedok-saradnik koji je teretio Šarića, nije govorio istinu.

- Vi ste odbili predloge, a niste čuli ni obrazloženje zašto tražimo da se izvedu dokazi. Hoćete da prikrijete to što ste mi sa tužiocem pokrali imovinu - obratio se Šarić sudskom veću, pošto je njegov predlog odbijen.

Sudija: Ovo što pričate ne želim da slušam! Neprimereno je za sudnicu ovo što govorite. Poštujem svačije mišljenje, ali sud treba da poštujete.

Šarić: Sud poštujem, ali ne mogu da poštujem sudiju koji krade moju imovinu! Ništa me niste pitali za drogu, sedim ovde, nijedno pitanje niste mi postavili. Kome ja onda da se obratim što je svedoku-saradniku vraćeno pet i po hektara na Zlatiboru i mašine? To je vraćeno zato što su političari tako rekli.

Sudija: Nemojte da mešate politiku.

Šarić: Kad biste se držali zakona, ja ovde ne bih imao potrebe reč da kažem.

Kurir / J. S.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track