TRAGEDIJA U SIJARINSKOJ BANJI: Dečak hteo da spase kuče, pa se utopio!
Foto: Jugmedia

UŽAS

TRAGEDIJA U SIJARINSKOJ BANJI: Dečak hteo da spase kuče, pa se utopio!

Crna Hronika -

Posle grozničave potrage, šestogodišnji Filip B. pronađen je četiri kilometra nizvodno od mesta na kom je upao u Banjsku reku. Lekari su učinili sve, ali nije mu bilo spasa

Šestogodišnji Filip B., koji se pre dva dana utopio u Banjskoj reci u Sijarinskoj Banji, sahranjen je juče na groblju u Medveđi. Poslednjem oproštaju od tragično nastradalog mališana prisustvovali su porodica i veliki broj rođaka i prijatelja.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 17.30, kada je mališan upao u nabujalu Banjsku reku dok se igrao s drugom. Kako se ispostavilo, Filip je stradao pokušavajući da spase kuče koje je pre toga upalo u reku.

Igrao se s drugom

- Filip se igrao s drugarom iz komšiluka. Majka ga je pustila da bude sam s drugom pola sata u dvorištu, međutim, deca su se iskrala i otišla na obližnji kej, a sa sobom su ponela kučence - priča komšinica nesrećne porodice.

foto: Jugmedia

Kako naša sagovornica kaže, po svoj prilici, tokom igre, u vodu je upao pas koga su dečaci poneli sa sobom.

- Filip je krenuo za njim, ali se verovatno okliznuo i upao. Filipova majka je izašla iz kuće posle 15 minuta. Kada je videla da dece nema, krenula je ka reci. Tamo je zatekla drugog dečaka kako ide pored vode. On joj je rekao da je Filip upao u vodu i da ga on traži. Žena je u trenutku premrla - kaže kroz suze prijateljica porodice nastradalog.

foto: Jugmedia

Filipova majka je odmah pozvala pomoć i krenula je velika potraga za dečakom. Vest se raširila i u potragu se uključila cela Sijarinska Banja - svi meštani, vatrogasci i zaposleni u Domu zdravlja. Dečak je ubrzo nađen.

- Pronašli su ga na četiri kilometra ispod Sijarinske banje. Filip je odmah prebačen u Dom zdravlja u Medveđi, gde su lekari pokušavali da ga reanimiraju. Sve su u činili, ali mu nije bilo pomoći - kaže naša sagovornica.

Svi u suzama

Komšije za porodicu malog Filipa imaju samo reči hvale.

- To su divni ljudi, dobri, lepo vaspitani, leti su u Medveđi, a preko zime ovde u Banji. Dete je bilo tako posebno, zlatno... Svi plaču zbog tragedije, toliko smo potreseni, niko ne može da veruje šta se dogodilo - rekla nam je komšinica.

foto: Privatna Arhiva

Nesreća u Arilju

PETOGODIŠNJI BOŠKO UDAVIO SE U RZAVU

Petogodišnji Boško K. iz ariljskog naselja Rigošte utopio se pre manje od mesec dana u reci Rzav. Nesrećni dečak igrao se s bratom pored reke kad je upao u vodu. Posle sat i po potrage je pronađen, ali reanimacija nije uspela. U vreme tragedije dečake je čuvao ujak, koji je i prijavio nestanak i zvao u pomoć.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Jugmedia, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track