STEFAN (24) JE OTIŠAO DA TRČI, A ONDA MU SE GUBI SVAKI TRAG Majka Živana: Kamere su ga snimile kako ulazi u reku i kreće da pliva
Foto: Privatna Arhiva

potraga i dalje traje

STEFAN (24) JE OTIŠAO DA TRČI, A ONDA MU SE GUBI SVAKI TRAG Majka Živana: Kamere su ga snimile kako ulazi u reku i kreće da pliva

Crna Hronika -

BEOGRAD - Stefan Maksimović (24) nestao je 1. aprila oko 12 časova na Savskom keju na Novom Beogradu. Kako je za Kurir rekla njegova majka Živana, on je oko 10 časova krenuo da trči, kao i da joj se javio oko pola 12 i rekao joj da stiže uskoro.

"Već oko pola 2, kada sam videla da još nije stigao, pozvala sam sestru i ispričala šta se dogodilo, nakon čega je ona krenula do savskog keja, kako bi mu izašla u susret. Međutim, nije ga nigde videla", kaže nam Živana.

Ona dodaje da je već oko 16 časova otišla u policiju da prijavi nestanak, a u međuvremenu se čula sa Stefanovim drugom, koji je takođe otišao do keja gde je Stefan otišao da trči, da ga sretne.

"Drug je na mestu gde je Stefan trčao pronašao njegovu odeću i telefon, koji nije prestajao da zvoni. Moj sin se skinuo, ušao u vodu i krenuo da pliva", ističe majka ovog dvadesetčetvogodišnjaka.

foto: Printscreen/Glas Zapadne Srbije, Privatna Arhiva

U potragu se odmah uključila policija, rodbina, prijatelji, komšije, koji već tri dana od Stefanovog nestaga tragaju za njim.

"Sutradan je izašli ronioci Žandarmerije, telo još nije nađeno. Navodno je kamera jednog splava snimila mog Stefana kako se skida, ulazi u vodu i kreće da pliva. Duboko verujem da je moj sin živ i da je isplivao negde", dodaje Živana.

Stefan je, kako nam govori majka, dobar student i pre svega sportista.

"Moj Stefan ne bi nikada digao ruku na sebe. Poslednjih nekoliko nedelja imao je blagi pad u raspoloženju jer je dosta učio i razmišljao o planovima za budućnost. O tome mi se i poverio , dosta smo pričali i oduvek ima moju punu podršku", kaže majka.

Prema njenim rečima u policiji su joj rekli da nastavljaju potragu.

"U MUP-u su mi takođe rekli da postoji deo na Savi koji se vodi kao privatno vlasništvo i da nemaju ingerencije, bez dozvole da pretraže taj deo. Ja samo molim ljude dobre volje da ukoliko vide, čuju, primete nešto da obaveste policiju. Apelujem i na javnost da se ne šire dezinformacije, kako se ne bi ometala potraga", objašnjava Živana i dodaje da samo želi jedno - da ponovo vidi svog sina i da ga zagrli.

(Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track