BAHATI MALOLETNICI SRUŠILI 71 KOŠNICU: Šteta pola miliona dinara, pčelar najavio tužbu protiv roditelja
Foto: Privatna arhiva

delikvencija

BAHATI MALOLETNICI SRUŠILI 71 KOŠNICU: Šteta pola miliona dinara, pčelar najavio tužbu protiv roditelja

Crna Hronika -

Nije trebalo dugo policiji da rasvetli, u pčelarskom svetu, nezabeleženi huliganski ispad i otkrije ko je Željku Radivojši (40) iz Kikinde, u ponedeljak uveče, razorio pčelinjak na periferiji grada.

Ustanovljeno je da su 71 košnicu oborili, a potom šutirali i uništavali dvojica maloletnika koji imaju 14 i 15 godina. Nastavnik fizike i otac troje dece poslednjih godina bavi se pčelarstvom, a nakon neshvatljivog maloletničkog izliva besa na košnice, ove sezone definitivno će ostati bez prihoda:

foto: Privatna arhiva

"Nakon policijskog uviđaja prva materijalna šteta procenjena na 500.000 dinara. Konačna šteta biće poznata za nekoliko dana. Najveću štetu su pretrpela pčelinja društva. Mnoge pčele su uginule, a ostao sam i bez matica", ozlojeđeno priznaje Radivojša i dodaje da mu nije jasan motiv dvojice maloletnika.

foto: Privatna arhiva

"Nije bilo nijednog valjanog razloga da mi ti dečaci poruše i oštete košnice. Nikome se nisam zamerio, ne dugujem novac. Čvrsto sam odlučio da pokrenem privatnu tužbu protiv njihovih roditelja. Ova šteta mora da mi se nadoknadi. Zaista bi lakše podneo da su mi ukrali košnice, što se nažalost nekoliko puta već dogodilo u Kikindi i okolini", iskren je Radivojša.

Željko Radivojša
Željko Radivojšafoto: Saša Urošev

Predsednik Udruženja pčelara “Kikinda” Saša Čolak, kaže za Kurir da ni on, poput njegovog mlađeg kolege, nije očekivao ovako brzu reakciju policije.

"Navodno su maloletnici te večeri došli da ukradu med, ali su ih pčele izubadale. Revolt su iskazali na košnicama. Po meni, ovo objašnjenje "ne pije vodu". Saglasan sa Radivojšom da njihovi roditelji moraju da namire ogromnu štetu", poručio je Čolak.

On je izrazio nadu da će policija efikasno rešiti i sve češće krađe košnica i pčela u kikindskom ataru.

(Kurir.rs/S.U.)

Foto Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track