Najnovije vesti

PRIMENA NOVOG ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: Dvojici pijanih vozača 15 i 30 dana zatvora!
Foto: Fonet

POČELO JE

PRIMENA NOVOG ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: Dvojici pijanih vozača 15 i 30 dana zatvora!

Crna Hronika

Primenu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji je pre sedam dana stupio na snagu, bahati vozači već su osetili na svom džepu. Pojedini od njih, osim na trežnjenju, završili su i u zatvoru.

Prvi je zatvor zaglavio vozač „fijat punta“, koji je zaustavljen u subotu na putu Kruševac-Deligrad. Na alko-testu ovaj vozač je naduvao 2,38 promila alkohola.

- On je krivudao vozilom po putu, pa se posumnjalo da je pripit. Ostali vozači su kontaktirali sa policijom, koja ga je presrela i zaustavila. Uhapšen je i odveden na trežnjenje, pa po hitnom postupku sproveden kod dežurnog prekršajnog sudije, koji ga je osudio na zatvorsku kaznu od 30 dana - navodi naš izvor.

Valjevac Goran C. zbog vožnje u pijanom stanju takođe je osuđen po ubrzanom postupku. On se u ćeliji našao nakon što je patrola saobraćajne policije zaustavila „reno 5“, koji je vozio, i alko-testom utvrdila da ima 2,04 promila alkohola.

- Posle zadržavanja u stanici policije, Valjevac je sproveden pred prekršajnog sudiju, koji mu je po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja izrekao momentalnu zatvorsku kaznu od 15 dana, zabranu upravljanja motornim vozilom od devet meseci, 15 kaznenih poena u njegovoj saobraćajnoj dozvoli i 2.000 dinara za paušalne troškove postupka - dodaje sagovornik Kurira.

J. I.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...