GRČKI SUD BEZ MILOSTI: Za sedmoricu Srba se traži doživotna kazna zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu
Foto: AP

drakonski

GRČKI SUD BEZ MILOSTI: Za sedmoricu Srba se traži doživotna kazna zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu

Crna Hronika -

ATINA - Za sedam srpskih državljana koji su među devet optuženih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona na Zakintosu, u optužnici se traži najstroža kazna doživotnog zatvora, piše današnja "Politika".

Kako piše list, istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu i da jedan od učesnika u krivičnom delu nije nikada identifikovan.

foto: Youtube/Printscreen

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, ta kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za "teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju".

Za delo "direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja" će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo "pokušaja ubistva".

Grčki mediji, kako se navodi, i sada kao i u julu 2017, kada se ubistvo u kojem su učestvovala sedmorica Srba dogodilo, ovu vest objavljuju kao najvažniju, podsećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o "jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima".

foto: Kurir

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

".... Slede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim telom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je reč o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u beloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje poslednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu", navodi se u optužnici.

foto: Printscreen

Prema zakljucku sudija na Zakintosu, "mladi Amerikanac je bio napadnut sa namerom da bude ubijen".

Roditelji ubijenog Teksašanina koji je od detinjstva maštao o tome da otputuje u Grčku, gde je nameravao da traga za idejama za svoju modnu kolekciju, najavljuju ida će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track