ŠOKANTNI NAPAD U SREMSKOJ MITROVICI: Strankinja prebila predsednicu suda zbog kazne od 15.000 dinara
Foto: Profimedia

strašno

ŠOKANTNI NAPAD U SREMSKOJ MITROVICI: Strankinja prebila predsednicu suda zbog kazne od 15.000 dinara

Crna Hronika -

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici jedna strankinja nakon što joj je sudija izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Udruženja prekršajnih sudija.

Udruženje je najoštrije osudilo ovaj napad na sudiju tokom suđenja, koju je, kako se navodi u saopštenju, napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navodi se u saopštenju Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede.

"Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju, užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju", navodi se u saopštenju udruženja.

Napominje se da su sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste. Udruženje je apelovalo da se učini sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava građana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track