POVREĐENI PILOT JE DRUG SA KLASE PILOTA PANDUROVIĆA KOJI JE POGINUO U PADU AVIONA PROŠLE GODINE: Stravični detalji nesreće!
Foto: Printskrin/Facebook, Ministarstvo Odbrane

DVE NESREĆE ZA GODINU DANA

POVREĐENI PILOT JE DRUG SA KLASE PILOTA PANDUROVIĆA KOJI JE POGINUO U PADU AVIONA PROŠLE GODINE: Stravični detalji nesreće!

Crna Hronika -

Major pilot Aleksandar Matić (40) koji se jutros katapultirao zajedno sa poginulim pilotom iz vojnog aviona i tom prilikom zadobio teške telesne povrede, bio je u istoj klasi sa Dejanom Pandurovićem, jednim od dva stradala pilota u tragediji kod Šapca pre godinu dana.

Avion Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u Kovačici danas se srušio u 9.50, skoro pa u identično vreme kao i Supergaleb 7. aprila 2017. u selu Slatina, u kojem su bili pokojni potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović.

U Kovačici je na licu mesta stradao Robert Kaloci, dok je Aleksandar Matić je danas nakon pada, sa težim povredama, prevezen na VMA.

Poginuli pre gotovo tačno godinu dana
Poginuli pre gotovo tačno godinu dana

On je bio prijatelj i kolega sa kapetanom Dejanom Pandurovićem iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, koji je prošle godine bio u avionu koji se srušio u Šapcu, zajedno sa potpukovnikom Nenadom Ćulibrkom i nažalost izgubio život.

Pandurović i Matić su bili kolege sa klase, a kako pričaju Matićeve kolege svi ga znaju kao najboljeg studenta u generaciji.

Kaloci poginuo na licu mesta
Kaloci poginuo na licu mestafoto: Printscreen/Facebook

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, saopštilo je danas da je Aleksandar Matić u svesnom stanju prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji.

- Ovo je strašna, velika tragedija. Major Robert Kaloci je poginuo, a povređeni pilot, major Aleksandar Matić, smešten je na VMA, ali je van životne opasnosti i lekari brinu o njemu - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

(Kurir.rs/Blic/M.A.-B.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track