KRVAVA TUČA NA ZAKINTOSU: Ključni dokaz izbačen! Sud ne interesuje to što je Amerikanac započeo sukob sa Srbima!
Foto: Printscreen

Otkrivamo detalje optužnice protiv Srba

KRVAVA TUČA NA ZAKINTOSU: Ključni dokaz izbačen! Sud ne interesuje to što je Amerikanac započeo sukob sa Srbima!

Crna Hronika -

Uprkos dokazima i video-snimku trenutka izbijanja tuče u klubu na Zakintosu, u optužnom aktu nije navedeno da je Bakari Henderson prvi udario Srbina i razbio mu flašu o glavu

U optužnici koju su grčke vlasti nedavno podigle protiv sedmorice mladića iz Srbije, a kojima se na teret stavlja saizvršilaštvo u teškom ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona (22), nije opisano kako je i na koji način izbila tuča u noćnom klubu u letovalištu Laganas na Zakintosu u julu prošle godine, saznaje Kurir.

Grčki advokati koji zastupaju mladiće iz Srbije već uveliko pripremaju odgovor na optužnicu, ali i odbranu mladića na predstojećem suđenju. Kako Kurir saznaje, ono što će najpre biti osporeno u podignutoj optužnici jeste trenutak izbijanja tuče, što gotovo da uopšte nije opisano u njenom sinopsisu.

foto: Printscreen

Zaboravili na snimak

- Pomenuti snimak dostupan je i na Jutjubu i na njemu se vidi pokojni Henderson kako prvi udara optuženog Dušana Rankovića (35), koji mu potom uzvraća šamarom, što su potvrdili i svedoci tokom istrage. Henderson potom uzima flašu piva sa stola i razbija je Rankoviću o glavu, a potom nastavlja da ga udara povređenog. U tom trenutku u tuču se uključuju i ostali optuženi mladići, a sukob se potom premešta na ulicu ispred noćnog kluba - ispričao je za Kurir izvor blizak porodicama.

Naš izvor dodaje da je rodbini uhapšenih rečeno je da je policija pribavila još nekoliko snimaka o čijem sadržaju se uopšte ne govori u optužnici.

- Na njima se vidi kako Henderson na ulici nekoliko puta započinje i inicira obračun, ali ništa od svega toga u optužnici nije ni pomenuto. Kao da su svi zaboravili na te snimke koje je video čitav svet - kazao je za Kurir izvor blizak porodici jednog optuženog mladića.

Krvavi obračun

Podsetimo, grčke vlasti podigle su optužnicu protiv sedmorice Srba, kojima se zajedno sa jednim grčkim i britanskim državljaninom stavlja na teret ubistvo u saizvršilaštvu američkog studenta Bakarija Hendersona iz Teksasa, koje se dogodilo u julu prošle godine u letovalištu Laganas na ostrvu Zakintos.

U pritvoru u Grčkoj nalaze se Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34), Miloš Senić (26) i Miloš Ilić (19), dok su Nenad Jovanović (23) i Siniša Petrović (23) pušteni da se brane sa slobode i nalaze se u Srbiji.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track