ŽARKO MIŠKOVIĆ ODUVEK IMAO PREKU NARAV: Zločinac iz Ostružnice ni sa rodbinom nije govorio!
Foto: Privatna Arhiva

PROBLEMATIČAN

ŽARKO MIŠKOVIĆ ODUVEK IMAO PREKU NARAV: Zločinac iz Ostružnice ni sa rodbinom nije govorio!

Crna Hronika -

Umeo je za tili čas, često i zbog banalnih povoda, da se posvađa, izvređa nekog, izazove tuču, pričaju Miškovićevi poznanici

Žarko Mišković (58), koji je u petak uveče u Ostružnici ubio nevenčanu suprugu Gordanu Vlašković (55), a potom izvršio samoubistvo, oduvek je bio problematičan i preke naravi, o čemu svedoči i činjenica da sa delom najuže rodbine nije govorio duže od deceniju.

Kao teškog i naprasitog Miškovića opisuju i komšije u Ostružnici, ali i kolege iz firme u kojoj je nekada radio kao kamiondžija.

- On i Gordana su 15 godina živeli zajedno. Prvo su živeli u njegovoj kući u Bačevcima, a znam da je Žarkova porodica Gordanu videla svega nekoliko puta. Onda su se njih dvoje zbog posla preselili u Ostružnicu. Posao sa tendama očigledno im je dobro išao jer je Žarko u poslednje vreme dosta ulagao u svoju kuću u Bačevcima, koju je u potpunosti renovirao i napravio od nje gotovo vilu, pa čak tu počeo i da gradi dvorišni bazen - priča jedan od Miškovićevih poznanika.

foto: Privatna Arhiva

On ističe da ne zna šta je razlog Gordanine odluke da prekine vezu sa njim.

- Da li su se posvađali zbog para ili je, kako se šuškalo, on u međuvremenu našao drugu, pitanje je. Činjenica je da je u rodnom kraju u poslednje vreme kada bi seo sa društvom bio široke ruke i hvalio se poslom i novcem koji ima. Međutim, i dalje je umeo za tili čas, često i zbog banalnih povoda, da se posvađa, izvređa nekog, izazove incident i tuču... Zbog takvog svog karaktera sa delom čak i najbliže rodbine duže od decenije nije ni govorio niti imao kontakt - kaže poznanik ubice iz Ostružnice.

Podsetimo, desetak dana pre zločina Žarko se iselio iz njihovog stana koji su iznajmljivali, ali se u petak veče vratio i iz pištolja koji je imao u ilegalnom posedu ubio nesrećnu Gordanu, potom pucao u njenu majku i sestru, a onda ispalio sebi hitac u glavu.

S. S.

Sestra Ljiljana

GORDANA JE DUGO TRPELA NASILJE

U trenutku kad je uleteo u Gordaninu kuću, u njoj su bile i Gordanine majka i sestra Ljiljana. Mišković je pucao i prema njima, ali je, srećom, promašio, a onda se ubio.

- Kada smo krenule ka Gordani, on je zapucao prema nama. Ništa više nismo mogle da uradimo, a on je u sledećem trenutku pucao sebi u glavu - rekla je Ljiljana za Kurir.

Ona ističe da je nesrećna Gordana dugo imala problema sa Žarkom.

- Svađali su se i mirili se. On ju je maltretirao, ali ga nije prijavljivala jer je verovala da će prestati i da će se sve srediti. I eto šta se desilo... Nadam se da će ovo uticati da bar neka druga žena prestane da trpi nasilje i da prijavi na vreme - rekla je sestra žrtve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track