UHAPŠEN MANIJAK: Otac monstrum prisiljavao ćerku i sina na oralni seks
Foto: Privatna Arhiva

užas

UHAPŠEN MANIJAK: Otac monstrum prisiljavao ćerku i sina na oralni seks

Crna Hronika -

J. Š. (46) sumnjiči se da je uz pretnju batinama primoravao ćerku na bludne radnje, a u međuvremenu je počeo i sina da zlostavlja

J. Š. (46) iz Sremske Kamenice uhapšen je i određen mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je više od dve godine seksualno zlostavljao ćerku (10) i sina (12).

Kako saznajemo, osumnjičeni otac je uz pretnju batinama primoravao ćerku da ga oralno zadovolji, a u međuvremenu je počeo i sina da tera na oralni seks.

J. Š. i njegova vanbračna supruga N. M. (39) imaju osmoro dece. Kada su prestali da žive zajedno, dve devojčice pripale su ocu, majci takođe dvoje dece, a ostalo četvoro je smešteno u hraniteljske porodice.

foto: Privatna Arhiva

Otac monstrum uhapšen je kada je starija sestra zlostavljane devojčice primetila da se s njom nešto čudno dešava. Ona je majci ispričala da joj je nešto sumnjivo, pa je slučaj prijavljen policiji.

- Nakon pregleda desetogodišnje devojčice, utvrđeno je da nije bilo silovanja, ali da je bilo krivičnog dela obljube i da je to isto delo učinio i na štetu dečaka, odnosno dve godine starijeg sina - kaže Zoran Jakovljević, portparol novosadskog Višeg tužilaštva.

foto: Profimedia

J. Š. živi kao podstanar sa ćerkicama u Sremskoj Kamenici.

- Ne želim ništa da komentarišem, ali vam tvrdim da to nije bašbilo tako za šta ga optužuju, videćete - rekla je vlasnica kuće.

Devojčice su istog dana kada je J. Š. uhapšen odvele službenice Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

- Inače, protiv oca J. Š. i majke N. M. policija je već podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su zanemarivali i delimično zapuštali decu, zbog čega im je četvoro dece već bilo smešteno u hraniteljske porodice - kaže naš izvor.

ZAKON

Preti mu do 12 godina

J. Š. se na teret stavlja krivično delo obljube nad detetom. Krivični zakon poznaje četiri oblika ovog krivičnog dela:

(1) Ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin s detetom, kazniće se zatvorom od tri do 12 godina

(2) Ako je nastupila teška telesna povreda deteta prema kojem je delo izvršeno ili je delo izvršeno od strane više lica ili je delo imalo za posledicu trudnoću, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do 15 godina

(3) Ako je nastupila smrt deteta, učinilac će se kazniti zatvorom najmanje 10 godina

(4) Neće se kazniti za delo iz stava 1. ovog člana učinilac ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti.

Centar za socijalni rad

PREDUZELI MERE DA ZAŠTITE DECU

Iz Centra za socijalni rad Novi Sad poslali su odgovor u vezi sa ovim slučajem:

- Centar za socijalni rad, kao organ starateljstva, u obavezi je da preduzme sve mere u zaštiti korisnika, kao i da sačuva poverljivost podataka o njemu. Stoga nismo u mogućnosti da dajemo detaljne podatke koji se tiču konkretne dece.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track