ODAVANJE TAJNE: Mile Jerković sa istim lekarskim papirima odlaže suđenja
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Branko Lazarević džabe dolazio u sud

ODAVANJE TAJNE: Mile Jerković sa istim lekarskim papirima odlaže suđenja

Crna Hronika -

Jerković je svedok-saradnik u postupku protiv Šarićeve grupe kojoj se sudi za šverc kokaina i pranje novca, a u postupku protiv Lazarevića trebalo je da bude saslušan kao poslednji svedok tužilaštva

Suđenje Branku Lazareviću, bivšem šefu kabineta Ivice Dačića, optuženom da je odavao službene tajne grupi Darka Šarića, odloženo je juče po treći put zaredom jer se opet nije pojavio svedok Mile Jerković.

Jerković je, podsetimo, svedok-saradnik u postupku protiv Šarićeve grupe kojoj se sudi za šverc kokaina i pranje novca, a u postupku protiv Lazarevića trebalo je da bude saslušan kao poslednji svedok tužilaštva.

Sudija Danko Lazović juče je kazao da ga je telefonom pozvao Jerkovićev advokat, koji ga je obavestio da on neće moći da prisustvuje suđenju jer se nalazi na lečenju u SAD. Optuženi Radovan Štrbac kazao je da Jerković sa istom dokumentacijom odlaže još nekoliko suđenja. On tvrdi da na jednom uverenju koje je dostavio stoji izveštaj američkog lekara u kome je napisano da se Jerković javio lekaru „bez ikakvih simptoma“.

Kurir / I. M.

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track