Najnovije vesti

BILJANU IZ KRALJEVA TRAŽI I INTERPOL, A NJEN OTAC GORAN  KAŽE: Zbog ovog nismo seli u kola i sami otišli u Grčku gde ju je video jedan čovek iz Novog Sada
Foto: Facebook Printscreen

Vodi se kao nestala i letos je viđena u Solunu

BILJANU IZ KRALJEVA TRAŽI I INTERPOL, A NJEN OTAC GORAN KAŽE: Zbog ovog nismo seli u kola i sami otišli u Grčku gde ju je video jedan čovek iz Novog Sada

Crna Hronika

BEOGRAD/KRALJEVO - Dve godine se ne zna ništa o Biljani Đorić (21), studentkinji iz Kraljeva. Ona se vodi kao nestala i navodno je viđena prošlog leta u letovalištu u blizini Soluna.

foto: Privatna Arhiva

Biljanin otac Goran je ispričao da mu se javio čovek iz Novog Sada, koji je letos razgovarao sa njom. Taj čovek je bio u policiji i prijavio slučaj, a prvo pitanje je koje se nametnulo je, zašto roditelji nisu sami otišli da je potraže.

Odgovor je razuman: da ne bi ugrozili istragu. Otac Goran objašnjava da su objavljivanjem ovih saznanja samo hteli da istragu podignu na viši nivo, piše list.

 

- U policiji su nam rekli da ništa ne preduzimamo sami. Da istragu i proveru mora da izvrši policija. Interpol je obavešten i očekujemo uskoro saznanja. Zato nismo mi seli u kola i otišli u Grčku - kaže nam Goran.

Biljana je navodno viđena u grčkom letovalištu, gde je radila u jednoj prodavnici. Novosađanin koji je s njom tada razgovarao, pre mesec dana je prijavio slučaj policiji. Biljana mu je tada rekla da živi u selu pored Soluna.

 

- Naši prijatelji koji žive u Grčkoj otišli su skoro u to letovalište. Ali taj lokal nije radio kao ni još mnogo drugih, jer sezona tek treba da počne - dodaje otac Goran.

foto: Privatna Arhiva

Biljana Đorić je nestala u decembru 2015. godine u Kraljevu. Nakon što je mobilni i dokumenta u večernjim satima ostavila na kiosku uz poruku da će neko doći po njih, izgubio joj se svaki trag.

 

Vesna Đorić, majka nestale studentkinje, ispričala je ranije da je policija nakon što su pregledali snimak sa sigurnosne kamere na kojem se vidi kako Biljana ostavlja dokumenta na kiosku u Kraljevu, konsultovala psihologe kako bi dali svoju procenu. Vesna kaže da je konzilijum došao do mišljenja, na osnovu njenih pokreta, da ona želi da se sakrije, a ne ubije.

foto: Privatna Arhiva

Goran i Vesna Đorić kažu da se Biljana te večeri kada je nestala, videla sa drugaricama bivšeg momka. Oni kažu da su nakon nestanka prvo pričali sa tim mladićem, ali da ne sumnjaju da je on povezan sa nestankom, jer je prošao poligrafsko ispitivanje u policiji.

 

Roditelji kažu da se Biljana dobro slagala sa njima, ali i da su je i tražili po manastirima.

 

foto: Printscreen

- Kada smo jednom prilikom otišli da je posetimo u Kosovskoj Mitrovici, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu, nismo je zatekli. Posle par sati se vratila sa drugaricom i rekla nam je da je bila u crkvi. Zato smo i počeli da je tražimo po manastirima - govorio je Biljanin otac.

 

(Kurir.rs/Blic/N. Božović/Foto: Facebook printscreen)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...