Najnovije vesti

(FOTO) ZAUSTAVILI JE NA AERODROMU NIKOLA TESLA, A ONDA SE ŠOKIRALI KADA SU OTVORILI KOFER: Beograđanka ostala bez skupocenih satova, a ovako je na PREVARU pokušala da ih unese u zemlju!
Foto: Uprava Carina Srbije

(FOTO) ZAUSTAVILI JE NA AERODROMU NIKOLA TESLA, A ONDA SE ŠOKIRALI KADA SU OTVORILI KOFER: Beograđanka ostala bez skupocenih satova, a ovako je na PREVARU pokušala da ih unese u zemlju!

Crna Hronika

Carinici su na aerodromu ''Nikola Tesla'' 24. aprila 2018. godine zaplenili tri ručna časovnika poznatih proizvođača, čija je vrednost procenjena na preko 27.000 dolara.

Prekršaj je otkriven kada se 53-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Stokholma, po preuzimanju prtljaga uputila u zeleni kontrolni prolaz, što znači da je smatrala da sa sobom ne nosi ništa što bi trebalo da prijavi. To je potvrdila i u razgovoru sa carinikom.

foto: Uprava Carina Srbije

Carinski službenik je ipak odlučio da njen prtljag pregleda, najpre na skeneru za prtljag, a potom i detaljno. Kako je na slici sa skenera uočio da se u jednom od kofera nalazi nešto nalik na kutije, zamolio je putnicu da otvori prtljag u kome je pronašao tri originalne kutije od satova, od kojih je jedna bila prazna. U druge dve nalazila su se dva ručna časovnika.

Pošto je carinik instistirao na tome da sazna gde je sat iz treće, prazne kutije, putnica je pokazala sat koji je nosila na ruci. Na njemu je još uvek bila zaštitna folija na kopči, tako da je bilo očigledno da se radi o novom časovniku.

Protiv Beograđanke, koja se bavi ugostiteljstvom i poseduje i švedski pasoš, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijavljivanja robe čija vrednost prelazi dozvoljni limit od 100 evra.

foto: Uprava Carina Srbije

Uprava carina nastoji da svim komunikacionim kanalima informiše putnike o njihovim pravima i obavezama prilikom ulaska u zemlju, kako bi se predupredile i izbegle nepotrebne neprijatnosti. Osnovno pravilo prilikom prelaska granice je da prijavite sve što mimo ličnog prtljaga nosite sa sobom, a vrednije je od 100 evra, kao i novac preko 10.000 evra.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...